За дві доби росіяни двічі атакували залізницю

Понеділок, 30 вересня 2024, 09:26
Протягом останніх двох діб росіяни двічі завдавали удари по залізничній інфраструктурі - в районах Запоріжжя та Миколаєва.
За дві доби росіяни двічі атакували залізницю

Спочатку у ніч на 29 вересня внаслідок удару коригованою авіабомбою (КАБ) була пошкоджена залізнична інфраструктура у Запоріжжі в районі залізничного вокзалу станції Запоріжжя-1. На декілька годин рух поїздів було припинено, пасажирів між станціями Запоріжжя-1 та Запоріжжя-2 підвозили автобусами.

Також було пошкоджено кілька вагонів пасажирського поїзда сполученням Запоріжжя - Солотвино, які оперативно замінили. Отримали пошкодження і два пасажирських вузькоколійних вагони, які у воєнний час з Запорізької дитячої залізниці було передано на Гайворонську вузькоколійку, і вже звідти привезено до Запоріжжя на ремонт.

Втім, залізничники до середини дня 29 вересня ліквідували всі пошкодження і відновили рух поїздів. Жодного пасажирського рейсу не було скасовано. Однак, поїзди у всьому регіоні йшли під тягою резервних тепловозів, що іноді призводило до затримок.

Вже у ніч на 30 вересня внаслідок ще одного обстрілу було ушкоджено інфраструктуру біля Миколаєва. Перегін Долинська — Миколаїв закрито для руху поїздів з міркувань безпеки. 

Поїзд 121/122 Київ — Миколаїв буде курсувати до ст. Долинська. Пасажирів просять у будь-якому випадку перебувати у вагоні до ранку та чекати на автобусний трансфер Долинська — Миколаїв. Вже вранці 30 вересня стало відомо, що пасажири поїзда №122/121 Київ — Херсон дісталися станції Долинська, звідки о 08:00 вирушив перший автобусний трансфер до Херсона та Миколаєва. Зворотний рейс до Києва ввечері поки що так само планується з автобусними трансферами від херсонського (16:40) та миколаївського вокзалів (21:46) із посадкою до вагонів по станції Долинська. 

Крім того, в результаті ворожого обстрілу FPV-дронами прикордонної залізничної станції на Сумщині зазнали поранення машиніст, працівник станції та пасажирка поїзда №6605. Загрози для життя немає, працюють медики. Броньований тепловоз зазнав пошкоджень, тож далі поїзд вирушив із допоміжним локомотивом з невеликою затримкою.

comments powered by HyperComments