Що зробити з автомобілем, щоб він краще себе почував у спеку

Четверг, 13 июля 2023, 13:08
Автомобілі – створення ніжні, у будь-яку пору року та в будь-яку погоду вони мають свої специфічні проблеми та потребують специфічного догляду. Літо не виняток. Спека здатна викликати численні неприємності, якщо не приділяти транспорту уваги. Особливо це актуально для машин віком від 10 років, тобто для переважної більшості на українських дорогах. Щоб уникнути незапланованих витрат, дійте на випередження.
Що зробити з автомобілем, щоб він краще себе почував у спеку

Профілактика системи охолодження

Як видно з назви, система охолодження – ключовий літній боєць. В ідеалі ще навесні варто перевірити вентилятор радіатора: чи правильно він включається, чи працює як слід при навантаженнях. Але якщо це не було зроблено раніше, зараз саме час. За найменших сумнівів проконсультуйтеся з автоелектриком. Адже переживати спеку з вентилятором, що погано працює, — останнє, що варто робити автомобілісту.

Крім вентилятора, на пильну увагу заслуговує антифриз. Долийте його, якщо змінювали раніше, ніж три роки тому, а якщо змінювали пізніше — обов'язково перевірте рівень рідини. Може виявитися так, що її в системі значно менше за очікуване. У такому разі треба шукати і позбавлятися протікання.

Миття радіаторів

Только чистий радіатор може ефективно виконувати свої функції, тому обов'язково його помийте. Для того щоб очистити його непросту структуру, можна замовити спеціальний засіб на радіатора ваз 2109 на Автопро. Вони існують трьох типів:

  • Radiator Flush – спеціалізований препарат для промивання радіатора. Допомагає видаляти накип, іржу та інші відкладення у системі охолодження. Він додається до системи охолодження та діє під час роботи двигуна.

  • Cooling System Cleaner – очищувач системи охолодження, призначений для видалення забруднень та відкладень. Він допомагає покращити ефективність охолодження та запобігає перегріву двигуна.

  • Radiator Flush and Cleaner — комбінований препарат для промивання та очищення радіатора. Видаляє відкладення, іржу та накип, відновлює ефективність системи охолодження.

Заміна паливного насоса

Звісно, заміна потрібна не всім і не завжди, але зовсім не завадить перевірити стан вашого насоса. Зношений насос легко перегрівається, його ефективність знижується, і він може працювати нестабільно або взагалі відмовляти у подачі палива. Крім того, починаючи з минулого літа, багато українців були змушені заправляти транспорт паливом незрозумілої якості. Таке паливо цілком могло містити домішки, забруднення чи воду. Наявність домішок та забруднень засмічує фільтри та погіршує роботу насоса. А вода у паливі могла викликати корозію та пошкодження компонентів паливної системи. Принципове вирішення цієї проблеми — лише заміна.

 

comments powered by HyperComments