В Одеській області досі не можуть відновити зруйновану російською ракетою багатоповерхівку

Вторник, 7 ноября 2023, 14:27
Напівзруйнована від влучення російської ракети багатоповерхівка у селищі Сергіївка досі не відремонтована - місцева та обласна влада досі не можуть провести тендер та знайти притомного підрядника для ремонту житлового будинку.
В Одеській області досі не можуть відновити зруйновану російською ракетою багатоповерхівку

Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області оголосила тендер на капітальний ремонт житлового будинку у смт Сергіївка, який понад рік тому постраждав від російської ракети. Відповідний тендер оголосили у системі Prozorro 7 листопада.

За проєктом передбачена комплексна відбудова дев’ятиповерхівки з виконанням зовнішнього та внутрішнього оздоблення, влаштуванням всіх основних комунікацій та підключення їх до мережі. Очікувана вартість проєкту складає 75 055 000,00 грн. Всі роботи повинні буди виконані до 31 грудня 2024 року. Заявки на участь у тендері приймаються до 15 листопада.

Зазначимо, це вже друга спроба знайти підрядника на ремонт пошкодженої будівлі. Попередній тендер оголосили 6 жовтня. Пропозиція надійшла лише від однієї компанії, проте її тендерна документація не відповідала вимогам. 

Тому, перш ніж оголосити другий тендер, Служба відновлення в Одеській області провела публічні консультації з представниками будівельних компаній. Учасникам розповіли про план відбудови та обговорили процедуру закупівлі і основні тендерні вимоги.

Саме за результатами тієї зустрічі було фіналізовано пакет тендерної документації та оголошено новий тендер.

Нагадаємо, 1 липня 2022 року вночі російські окупанти завдали ракетний удар по Одеській області. Було зафіксовано три ракети типу Х-22. Одна з них влучила у дев’ятиповерховий будинок в центрі Сергіївки внаслідок чого був зруйнований цілий під’їзд багатоповерхового житлового будинку. Тоді у власних квартирах загинула 21 людина.

Цілий рік на об’єкті нібито тривали роботи з відновлення. Коли Одеську область очолив Олег Кіпер, то під час його інспекції стало відомо, що за цей час не було зроблено майже нічого. Голова ОВА зазначив, що така ситуація склалася через недобросовісного підрядника. Тоді ж він пообіцяв, що візьме відновлення будинку на особистий контроль.

comments powered by HyperComments