Україна. Рік 2024. Про що говорив президент?

Понедельник, 26 февраля 2024, 11:01
25 лютого відбувся форум "Україна. Рік 2024", на якому виступали президенти України і Франції - Володимир Зеленський та Еммануель Макрон.

Найважливіше з того, що сказав президент України, ми зібрали у відеосюжеті.


Про мирні переговори

"Ми не хочемо, щоб нам нав'язували будь-які формати перемовин, будь-які формули миру. Ініціатива може йти тільки від України. 

Перший інавгураційний Саміт миру відбудеться навесні у Швейцарії. Це наша ініціатива, і ми хочемо, щоб з нами було якомога більше країн світу."


Про українську армію як гаранта безпеки України

"Немає альтернативи в України і українців, ніж вибороти собі безпеку. Вона повинна бути гарантованою і нами – внутрішньою безпекою, нашою сильною армією, допоки ми не в НАТО, і також гарантіями безпеки від наших партнерів."


Про подяку Польщі

"Підтримувати Україну треба зараз, а не до кінця. Ми вдячні польському суспільству, яке з самого початку з українцями. Дуже не хотілося б, щоб цей кордон, який є між нами, був між нашими суспільствами."


Про майбутній контрнаступ

"Нам треба прийти до тих моментів, коли у нас були контрнаступальні дії, де ми йшли 1 до 1,5, 1 до 3. І тоді ми зможемо відтіснити росіян. Поки не буде такої кількості, ми зможемо стояти або будемо втрачати 100 метрів, 50 метрів. Все це для нас важливо, але стратегічно важливіше – не втратити людей."


Про втрати української армії

"31 тисяча українських військових загинули в цій війні. Не 300 тисяч, не 150 тисяч, про які бреше путін зі своїм брехливим колом. Але, тим не менш, кожен – це великі втрати для нас."


Про допомогу від США

"Американська допомога – це питання не фінансового резерву. Це питання конкретних пакетів зброї, наповнення конкретного захисту нашої держави."

"Ми розраховуємо на підтримку Конгресу. Вони знають, що нам необхідна їхня підтримка упродовж місяця. Щодо ППО – вони знають наш запит. Нам потрібно більше."

"Атакамси, 300 кілометрів. Ми довго працюємо над далекобійною зброєю. Я знаходжуся в позитиві від нещодавньої відповіді наших партнерів щодо цієї зброї."


Україна не може програти

"У нас немає альтернативи не перемогти. Немає можливості програти. Якщо ми будемо сильні зброєю, ми переможемо."

"Все все йде за планом, не все залежить від нас. Деякі речі залежать від нас, деякі речі – від партнерів, тому є затягування тих чи інших процесів. Головне – мати план, і цей план є."

"Дуже важливо, щоб допомога надходила вчасно, бо війна технологічна. Час не можна втрачати."


Про інформаційний спротив росії

"Складно боротися з сучасними технологіями. Складно боротися у гібридній війні проти ресурсу росії. І складно, коли навіть деякі представники нашої громадськості не розуміють до кінця, як працює телеграм, тікток, і як працює росія з цими носіями."


Україна буде в НАТО

"Ми не ведемо перемовини з нашими партнерами щодо застосування їхніх армій на території України. Якщо Україна буде в НАТО – для нас це найпотужніші безпекові гарантії"


Про ППО

"Якщо б сьогодні або в найближчі місяці Україна змогла отримати 10 систем Петріот для ключових індустріальних центрів, якби ці системи ми могли застосувати ближче до лінії фронту, то ми б зламали їхні лінії оборони й пішли б уперед. Це кардинально змінило б ситуацію."

comments powered by HyperComments