Олімпійський вогонь доставлять до Франції на вітрильнику

Среда, 8 мая 2024, 14:55
Олімпійський вогонь доставлять до Марселя на вітрильнику XIX століття - барку Belem.
Олімпійський вогонь доставлять до Франції на вітрильнику

Олімпійський вогонь — один із символів Олімпійських ігор — доставлять до французького Марселя на вітрильнику XIX століття. У середу, 8 травня, до Марселя вирушає президент Франції Еммануель Макрон, повідомляє Splash.

CMA CGM, як офіційний логістичний партнер Ігор, що розпочнуться через 79 днів, пришвартувала в Марселі своє судно CMA CGM Greenland, прикрашене до урочистої події.

Тим часом, з Пірея до Марселя прямує вітрильник Belem, збудований в XIX столітті. Сьогодні він доставить до французького порту Олімпійський вогонь. 

Наразі корабель, на борту якого знаходиться олімпійський вогонь, бере участь у параді в гавані Марселя. Увечері воно пришвартується у порту, олімпійський вогонь перенесуть на сушу.

Прибувши до Марселя, олімпійський вогонь має пройти практично через усю Францію. У день відкриття Олімпійських ігор він прибуде до Парижа. З метою безпеки місцева влада продумала кілька запасних маршрутів для подорожі олімпійського вогню.

Belem — останній трищогловий французький барк із сталевим корпусом, побудований у 1896 році. Один із найстаріших трищоглових кораблів у Європі в морехідному стані та другий за величиною вітрильник у Франції. Він плавав у Бразилію для перевезення какао та рому з Вест-Індії. Пізніше він мав туристичне призначення, а після Другої світової війни став навчальним судном. У 1984 році був оголошений історичною пам'яткою.

comments powered by HyperComments