В окупованому Севастополі уражено російські кораблі (ВІДЕО)

Олександр Вельможко  |  Неділя, 19 травня 2024, 16:24
У ніч на 19 травня Україна влучним ракетним ударом змогла знищити у окупованому Севастополі один російський військовий корабель та, можливо, уразити ще один. А також розкажемо про ще декілька добрих для України новин.
В окупованому Севастополі уражено російські кораблі (ВІДЕО)

Після того, як за останній тиждень кількома ракетними ударами було фактично ліквідовано цілісну систему ППО російських окупантів в Криму, удари продовжилися. 

Один з таких ракетних ударів було завдано вночі 19 травня 2024 р. по російським військовим кораблям у окупованому Севастополі.

Біля 1-ї години ночі потужно "прилетіло" по району Південної бухти Севастополя. Внаслідок влучень ракет там виникла велика пожежа. І судячи з фото, саме у Південній бухті стояв біля причалів той корабель, який вдень 19 травня, згідно з офіційним повідомленням ВМС України, було знищено - це був морський тральщик "Ковровец", один з двох тральщиків проекту 266, який залишався у Севастополі. Можливо, що саме цей тральщик кілька днів тому на буксирах відтягнули до Південної бухти та поставили там на якийсь ремонт. І це дозволило успішно уразити його - оскільки росіяни взялися постійно, іноді навіть кожні кілька годин, міняти позиції своїх кораблів у Севастополі - а тут виявилося, що деякі кораблі стоять на одному місці кілька днів, що дуже полегшує пошук цілей та наведення на них українських ракет.

Також повідомлялося про ще одне можливе ураження російського корабля - трьома ракетами, які вибухнули, дали стовп густого диму, але без пожежі. Це було в районі Інженерної бухти. Але відомо, що малий ракетний корабель, тобто корвет, "Циклон", який ще вчора стояв біля причалів Курячої набережної, розташованої між Інженерною та Доковою бухтами - сьогодні там вже не стоїть. Перед цим "Циклон" також стояв на одному місці кілька днів. Тому ми можемо припустити, що і "Циклон" теж був уражений, хоча і не затонув та з поки що невідомими результатами. Саме цей "Циклон" був єдиним сучасним російським кораблем, який ще залишався у Севастополі. Завдяки наявності радарів та зенітно-ракетно-артилерійського комплексу ближнього радіусу дії "Панцир" він повинен був забезпечувати радіолокаційне спостереження та посилювати систему оборони бази окупантів від атак морських та повітряних дронів. Та з ракетами будь-якого типу російська ППО, як ми бачимо, не може впоратися взагалі.

Таким чином, до опублікованої сьогодні вранці офіційної статистики втрат російського флоту у 26 надводних кораблів і катерів плюс підводний човен сміливо можна додавати ще один, а можливо, і два уражені сьогодні кораблі.

Та це не всі добрі новини на сьогодні. 

Вночі дрони СБУ атакували військовий аеродром "Кущовська" та Слов'янський НПЗ у Краснодарському краї. По аеродрому спільно відпрацювали з силами безпілотних систем ЗСУ. На аеродромі були десятки різних літаків, які атакують українські позиції на фронті: Су-34, Су-25, Су-27, МіГ-29.

Керівництво Слов'янського НПЗ заявило, що після кількох гучних прильотів завод зупинив свою роботу, і зараз фахівці оцінюють збитки.

Це вже друга атака дронів СБУ на військовий аеродром "Кущовська" та Слов'янський НПЗ за останні три тижні. Тоді на аеродромі було вражено кілька літаків, а на НПЗ потрапили до ректифікаційної та атмосферної колон.

Крім того, було в черговий раз атаковано авіабазу окупантів та інші їх військові об'єкти у Джанкої. 

І вже на завершення зауважимо, що одночасно з цим і росіяни спробували завдати удар безпілотниками, запустивши 37 "шахедів" з Курська та Приморсько-Ахтарська. Всі 37 "шахедів" були збиті у Київській, Одеській, Миколаївській, Сумській, Вінницькій, Житомирській, Черкаській та Херсонській областях, показавши 100% ефективності ППО саме проти дронів. Причому саме над Одеською областю збили 20 дронів, ще 3 над Херсонською та 1 над Миколаївською. Внаслідок падіння уламків в Одеській області пошкоджено адміністративну будівлю. В Одесі уламки впали на подвір'я в житловому кварталі. Без постраждалих 

comments powered by HyperComments