У Чорному морі знищено російський військовий корабель (ВІДЕО)

Олександр Вельможко  |  Среда, 14 февраля 2024, 09:39
Вранці 14 лютого біля Південного берегу Криму був знищений російський військовий корабель. Дізнаємося подробиці - який це був корабель, що він міг перевозити та інші обставини подій.
У Чорному морі знищено російський військовий корабель (ВІДЕО)

Біля 6-ї години ранку 14 лютого у морі біля Південного берегу Криму в районі містечок Сімеїз та Місхор було чутно звуки морського бою зі стрільбою з артилерії та кулеметів. Також було чутно один чи декілька потужних вибухів.

За неперевіреними поки що даними від місцевих мешканців, внаслідок цих вибухів затонув російський великий десантний корабель. 

Вже після цього біля місця затоплення корабля у морі перебував ще один корабель та на невеликій висоті патрулювали вертольоти - можливо, з метою порятунку вцілілих російських моряків. Під час цього відбувалися ще вибухи у морі, які могли бути повторною детонацією боєкомплекту, який перевозив знищений десантний корабель.

Ймовірніше за все, російський корабель був атакований групою українських морських дронів, які досягли одного чи кількох влучень,  що призвели до загибелі корабля. Далі лише залишається питання - чи дрони чатували у морі на судноплавному маршруті у пошуках будь-якого російського військового корабля, чи це був спланований заздалегідь удар по конкретному кораблю, інформація про курс якого була у українського командування заздалегідь.

За попередніми даними, знищено було великий десантний корабель "Цезар Куніков", який вже був пошкоджений 22 березня 2022 р. під час "Бердянського розгрому" російського флоту. Після цього боєздатність корабля так і не була відновлена, він іноді використовувався для військової логістики. Також це єдиний російський корабель, який у довоєнні часи заходив до Одеси, це було 9 травня 2010 р. з офіційним візитом.

Дані події - черговий доказ того, що російський чорноморський флот зазнав повної поразки, і тепер його кораблі опиняються під ударами морських дронів не лише у базах та біля портів, де їх маневреність та можливість застосовувати власне озброєння обмежені, а й у відкритому морі.

comments powered by HyperComments