В Чорному морі немає російських ракетних кораблів, що можуть загрожувати Одесі (ВІДЕО)

Пятница, 25 ноября 2022, 17:17
Всі ракетні кораблі чорноморського флоту росії сховалися у свох базах і тому на деякий час не несуть загрози обстрілів для Одеси та інших міст України.

Станом на 25 листопада у Чорному морі перебувають у складі оперативного з'єднання 11 російських кораблів та катерів. Ще дві бойових одиниці знаходяться у Азовському морі.

Жодного ракетного корабля серед них нема. Всі російські кораблі з ракетами "Калібр" чорноморського флоту знаходяться у своїх базах - надводні у Севастополі, підводні у Новоросійську. Тому сьогодні безпосередньої загрози ракетних обстрілів для Одеси та інших міст України немає.

Однак 23 листопада у масованому ракетному ударі по Україні приймали участь і один-два надводні ракетні кораблі, які всього на декілька годин наважилися вийти в море з Севастополя. Частину випущених ними ракет "Калібр" збили, в тому числі і над Одеською областю. Однак, майже вся Україна та Одеса в тому числі були знеструмлені на кілька годин та більше внаслідок спричиненого російським ракетним ударом блекауту.

Водночас проблеми з сухопутними шляхами сполучення до окупованих територій та у напрямку окупованого ще з 2014 року Криму через пошкодження Керченського моста росіяни намагаються вирішувати задіянням для військової логістики десантних кораблів чорноморського флоту. Вони виконують перевезення з Новоросійську до Маріуполя та Бердянську, а також через Керченську протоку і безпосередньо до Севастополя.

Обидві основні бази чорноморського флоту росії опинилися під постійною загрозою неминучого удару з боку українського флоту - і Севастополь, і Новоросійськ.   

Висвітлюємо 5 можливих сценаріїв дій російського чорноморського флоту. Всі вони ведуть до неминучої ліквідації чф рф як організованої бойової сили

 

comments powered by HyperComments