У Чорному морі російський флот тримає одну ракетну субмарину (ВІДЕО)

Воскресенье, 20 ноября 2022, 21:08
Поточна оперативна ситуація у Чорному морі: Одесі та іншим містам України 20 листопада загрожує обстрілами всього один підводний човен з ракетами зі всього складу російського чорноморського флоту.
У Чорному морі російський флот тримає одну ракетну субмарину (ВІДЕО)

Ситуація у Чорному морі сьогодні загалом без змін порівняно з останніми днями. Кількість одиниць оперативного з'єднання чорноморського флоту росії 20 листопада зросла з 7 до 8 одиниць. Але ударні можливості представлені лише одним підводним човном з 4 ракетами "Калібр". Всі інші російські ракетні кораблі сховалися у базах.

Нагадаємо, станом на 19 листопада у Чорному морі у росіян під час шторму патрулюють всьго 7 кораблів та катерів. Серед них один підводний човен з 4 "Калібрами". Вони знаходяться між Кримом та Новоросійськом. Це так само, як було і 18 листопада. 

Таким чином, ризик ракетних обстрілів з моря для Одеси та інших міст України є мінімальним.

Інші ракетні кораблі та підводні човни росіян перебувають у базах - вони або небоєздатні через пошкодження, або не можуть діяти у штормову погоду, або просто перебувають у ремонті.

Також аналізуємо 5 можливих сценаріїв дій російського чорноморського флоту. Всі вони ведуть до неминучої ліквідації чф рф як організованої бойової сили

Обидва фрегати проекту 11356, "Адмирал Макаров" та "Адмирал Эссен" стоять у ремонті після отриманих пошкоджень - і це були у них єдині кораблі, що мали адекватну відносно систему ППО та могли діяти будь-якої погоди. З того, що залишилося - ударні можливості мають лише три маленькі корвети типу 21631 "Буян-М", на яких немає ППО і які навіть у легкий шторм стають небоєздатними та повертаються у бази. Є  ще підводні човни, але з 4 субмарин на Чорному морі, здатних нести ракети - дві в ремонті в Севастополі, інші вимушено базуються у Новоросійську. Тому зараз цей флот вимушено скоротив свою активність і майже припинив ракетні обстріли. 

У відеосюжеті - аналіз загальної оперативної ситуації за 20 листопада: подій в Одесі, на морі та на фронтах.

 

comments powered by HyperComments