Росіяни та їх посіпаки планують морський десант в Одесу (ВІДЕО)

Олександр Вельможко  |  Суббота, 8 апреля 2023, 13:53
Відразу скажу - все, що зараз планують росіяни та їх донецькі посіпаки щодо захоплення Одеси - не варто того, щоб лякатися чи непокоїтися. Це все насправді безглузда маячня пропагандистів.
Росіяни та їх посіпаки планують морський десант в Одесу (ВІДЕО)

Кілька днів тому у окупованому Донецьку з'явилися дуже дивні біг-борди. На них зображені озброєні люди, які ціляться з боку моря чи одеського морського вокзалу на історичний центр Одеси - на Приморський бульвар з пам'ятником Дюку. Також там вказана дата 10 квітня як день визволення Одеси від нацистів та туманний натяк "жди".

Що це означає? Це означає, що 79-ї річници визволення Одеси від німецьких окупантів під час Другої світової війни нинішні окупанти Донецька на чолі з пенісом душиліним дуже хотять або захопити Одесу насправді, або просто скористатися датою як приводом для безглуздої пропаганди. 

Хоча стратегічне значення Одеси як морських ворот України настільки велике, що різноманітні російські пропагандисти, воєнкори, політики та всіляка інша шелупонь накшталт колишнього одеського нардепа маркова, який ще 2014 року втік до росії, постійно озвучують плани захоплення Одеси тим чи іншим віськовим шляхом.

І тому трохи проаналізуємо цей біг-борд з Донецьку. Отже, якщо "асвабадітелі" зображені такими, що ціляться на центр Одеси з моря, то це натяк на десантну операцію російського чорноморського флоту. І тут я нагадаю, що досвід використання російських десантних кораблів у нинішній війни для росіян дуже повчальний. Наприклад, 24 березня 2022 року три російські десантні кораблі стояли у окупованому вже порту Бердянськ та вивантажували боєприпаси, техніку і спорядження. І в цей час по ним прилетіла українська ракета "Точка-У". Результат був наступний: десантний корабель "Саратов" було знищено, ще два пошкоджено, при цьому ВДК "Цезар Куніков" стояв у ремонті кілька місяців, а ВДК "Новочеркасск" як майже відразу завели в док в Севастополі - так він там стоїть і досі.

Єдиний корабель російського флоту, який міг підтримати десант та, теоретично, якось подавити українську оборону, крейсер "Москва", сам здійснив надзвичайно успішну десантну операцію - він десантував значну частину свого екіпажу та себе самого на дно. Всі інші кораблі російського флоту ніяк не можуть протистояти ракетним ударам, бо не мають адекватних систем ППО та не можуть завдати настільки потужного удару по українським позиціям, який якось вплине на оборону. Тому морський десант на Одесу для росіян це просто одна з форм самогубства.

Сухопутний ж удар російської армії у бік Одеси після того, як їх вигнали з Херсону, взагалі нереальний. Наступальний потенціал російської армії перемелений у Бахмуті, Авдіївці, Вугледарі та у багатьох інших місцях. Самі росіяни зараз панічно готуються до евакуації з правого берега Дніпра у Херсонській області, очікуючи майбутній український контрнаступ. 

Тому насправді всі ці біг-борди з планами завоювання Одеси - це всього лиш російська окупаційна пропаганда для власного ж населення.

І на завершення просто проведу одну історичну паралель. Оці росіяни з біг-борду дивляться на Одесу приблизно з того ж ракурсу, як дивилися на Одесу німецькі артилеристи через приціли своїх гармат восени 1941 року під час обстрілів. І тому ми чудово розуміємо, хто тут нацисти насправді - це росіяни.

comments powered by HyperComments