Маразм крєпчав: на росії хочуть заборонити класичний живопис (ВІДЕО)

Олександр Вельможко  |  Вторник, 31 января 2023, 15:35
Маразм на росії крєпчав. Тепер мінкульт рф вимагає від Третьяковки привести свою експозицію "у відповідність з культурно-моральними цінностями". Коротше кажучи - зі скрепами.
Маразм крєпчав: на росії хочуть заборонити класичний живопис (ВІДЕО)

Привідом стала скарга якогось ноунейма, у якого, бач, живопис викликає "глибокий песимізм, відчуття пустоти та безпросвітності".

Марно намагаюся згадати, на яких там класичних полотнах є клята гейропа, пропаганда ЛГБТ або суїциду. Та в голові у скрепоносців все ще більше запущено. Виявляється, у картинах другої половини XX сторіччя є "сцени численних похорон, в тому числі, в присутності маргінальних соціальних елементів" та "запойного алкоголізму" (нібито на росії когось можна налякати чи хоча б здивувати п'яничками). А ще бідний стукач ніяк не може збагнути, хто у циклі "Тайна вечеря", що складається з 13 полотен, все ж таки є Юдою! (це точна цитата зі скарги).

І чиновники мінкульту не посміялися собі й не викинули цей папірець у сміття разом зі скаргами інших божевільних у шапочках з фольги, яких опромінюють крізь стінку сусіди-рептилоїди! Цидулку спустили до директора Третьяковки з вимогою розібратися та вжити заходів.

Пропоную не обмежуватися 2 половиною ХХ сторіччя та познімати все нескрепне к херам:
"Тройка" Перова - експлуатація дитячої праці, песимізм та безнадьога
Княжна Тараканова - критика пенітенціарної системи росії, може викликати асоціації з Навальним. Туди ж Бояриню Морозову. Мітинг навколо неї явно несанкціонований, порушуються протиепідемічні вимоги, всі без масок.
"Апофеоз війни" Верещагіна. Ну це дискредитація збройних сил рф та СВО у чистому вигляді.
І, звичайно, "Іван Грозний вбиває свого сина". Це ж взагалі наклеп на царя! І зачекайте, адже син царя - це царевич! Це що, виходить, царську особу таки можна вбивати! Зрада, зняти та спалити!

Про всяк випадок можна зняти зі стін Третьяковки взагалі всі картини. Бо неможливо передбачити, що ще не сподобається хворим людям. Ось навіть "Грачі прилетіли" - а звідки вони прилетіли? Чи то не ті самі бойові птахи з українських біолабораторій, га?

Натомість можна повісити парсуни путіна, розбавивши їх харями вбивць, гвалтівників, мародерів та інших хероїв російської армії.

І це я ще не казав нічого про "великую русскую литературу", де пишно цвіте тематика суїциду, студентів з сокирою, жорстогого поводження з тваринами а Анна Кареніна взагалі порушує всі скрєпи...

Тепер на росії кожна кухарка не просто може керувати державою - а ще й нав'язувати свій смак (чи то несмак) і диктувати свою волю тим, хто керує. Боже, які кінчені.

comments powered by HyperComments