Ганебний зашквар: "Міжнародна амністія" транслює російські фейки (ВІДЕО)

Александр Вельможко  |  Четверг, 4 августа 2022, 11:03
Організація "Міжнародна Амністія" розповсюджує російські фейки про українських військових у цивільних об'єктах в Одеській області та ще 4 областях України. Звіт про результат роботи організації повністю співпадає з тезами російської пропаганди та російських фейків.
Ганебний зашквар: "Міжнародна амністія" транслює російські фейки (ВІДЕО)

В опублікованому 4 серпня звіті на офіційному сайті організації "Міжнародна амністія" буквально слово в слово використані російські фейкові повідомлення про, начебто, розміщення військових баз української армії в школах, житлових будинках та інших суто цивільних спорудах. Ознайомитися з цим мовою оригіналу - за лінком. Це просто ганебний зашквар.

Як ми вже неодноразово переконувалися насправді на прикладі Одеси, жодне з російських повідомлень про начебто військову техніку у школі, наприклад, або на даху театру - не є правдою. Тобто, це просто ганебний фейк, який росіяни розганяють задля того, щоб потім якось пояснити свій цілеспрямований удар по роддому, лікарні, школі, житловому будинку чи базі відпочинку. 

А зараз ці самі фейки, але стосовно Донецької, Луганської, Миколаївської та Харківької областей і деяких міст Одеської області розповсюджує і "Міжнародна Амністія" через свого представника Аньєс Калламар. У кожної проблеми є ім'я та прізвище.

Далі цікаво, як саме цей проросійський вкид розповсюджують росіяни - через своє псевдоопозиційне емігрантське видання "Медуза". 

В оригіналі можна прочитати також. що ця сама "Міжнародна амністія" звинувачує росію у "невибіркових атаках" цивільних об'єктів - і російська "Медуза" це бачить. А коли ж "амністія" звинувачує росію у використанні заборонених касетних боєприпасів - то російські начебто журналісті з "Медузи" цього не бачать, а навіщо?

А тепер - вишенька на тортику. Що саме пропонують оці "міжнародники" для України. А пропонують вони відвести українські війська якнайдалі від населених пунктів та фактично не обороняти їх від російської навали. Подумати про головну причину та запропонувати агресорам забратись з української землі якнайдалі курсом російського військового корабля оцим коням з "Міжнародної амністії" в білому пальто з пачкою російських асигнацій у кишені - розуміння та сміливості не вистачає.

comments powered by HyperComments