Ракетні обстріли з моря стали найбільшою загрозою для України (ВІДЕО)

Александр Вельможко  |  Четверг, 14 июля 2022, 23:53
Головні воєнні події в Одеській області та по всій Україні за 14 липня - вже 141-й день Великої Вітчизняної війни українського народу проти російських загарбників.
Ракетні обстріли з моря стали найбільшою загрозою для України (ВІДЕО)

Одеській області сьогодні пощастило - обстрілів не було. Лише острів Зміїний, на якому зараз немає постійного гарнізону, був вчора атакований російською авіацією - але бомби з винищувачів Су-27 впали в море, потім сьогодні був завданий ще один такий удар. Росіяни намагаються знищити всі залишки своєї кинутої техніки. Напередодні росіяни також вистрілили у напрямку Одеської області з літаків над морем 4 ракети, які самоліквідувалися. 

Але російський флот все ще є загрозою у сенсі ракетних обстрілів наших міст. Вранці 14 липня росіяни випустили з підводних човнів 8 крилатих ракет "Калібр" по Вінниці. 4 ракети з однієї з субмарин збили. Але ще 4 з іншої субмарини - пролетіли над Одеською областю, їх навіть бачили, та у самій Вінниці влучили у офісну будівлю та будинок офіцерів, який використовувався як концертний зал. Це призвело до дуже великих втрат, детальніше можна побачити у новинах. Після обстрілу торгівельного центру у Кременчуці, житлових будинків у Харкові, Миколаєві, Часовому Ярі, Сергіївці, Києві, Одесі та багатьох інших містах ми бачимо, проти кого насправді воює путінська росія - проти українського народу. І ті, хто віддає такі накази, і ті, хто їх виконує, і ті, хто просто схвалює агресію проти народу України - всі вони будуть відповідати за те, що скоїли.

Цей удар було завдано саме з моря. І тому командувач ЗСУ генерал Залужний ще раз наголосив одну всім відому річ. Якщо російські кораблі спробують наблизитися з метою атаки нашого узбережжя - то їх буде знищено протикорабельними ракетами. Ракети є.

На фронті росіяни намагаються проводити локальні наступи у декількох місцях біля Слов'янську та біля Вуглегірської електростанції. Їх було скрізь відбито. Приблизно у 10 разів зменшилась інтенсивність російських артилерійських обстрілів по всій лінії фронту - це вже є ефект від знищення складів боєприпасів HIMARS-ами. 

Президент росії путін на 15 липня скликає засідання так званого парламенту - державної думи. Хоча у останньому слові є прикра помилка - треба казати не державної думи, а державної дупи. Вони хочуть оголосити про якесь важливе рішення. Це може бути, наприклад, спроба анексувати Луганську область, частину Херсонської та Запорізької областей, або навіть проголошення росією повномасштабної війни з тотальною мобілізацією. Хто знає, куди саме стріляє вміст того чемодану, який скрізь тягають за путіним...

Одночасно Євросоюз готує сьомий пакет санкцій. Іспанія та Польща починають передавати велику партію важкої бронетехніки, зокрема кілька сотень танків. І навіть Іран публічно відмовляється допомагати росії. А це свідчить про одне - Іран, який вже 40 років живе під санкціями, зараз більш розвинений, ніж росія, і росія, яка лише зараз потрапила під дійсно серйозні санкції, вже потребує технологічної та військової допомоги таких держав-ізгоїв як Іран та Північна Корея. До речі, зважаючи на визнання Ким Чен Ином луганських сепаратистів з так званої "ЛНР", цілком можна очікувати на прибуття північнокорейського гарматного м'яса та північнокорейської військової техніки на допомогу росії. Сама росія не може вправитися з Україною та поступово впадає в залежність навіть від Північної Кореї. 

А що це значить? Лише одне. Хоч зараз і дуже важко, і дуже боляче - та росія не в змозі протистояти Україні, яку підтримує весь цивілізований світ. 

comments powered by HyperComments