Підсумки війни за 5 квітня: Україна отримує важке озброєння з Європи (ВІДЕО)

Александр Вельможко  |  Среда, 6 апреля 2022, 00:47
Ми дуже коротко підводимо підсумки дня 5 квітня - 41-го дня Великої Вітчизняної війни українського народу проти російських загарбників. В Одесі все спокійно, але нам таки є про що поговорити, і це добрі новини.
Підсумки війни за 5 квітня: Україна отримує важке озброєння з Європи (ВІДЕО)

Спочатку трохи про становище в Одесі. Весь день 5 квітня у нас було все спокійно - з самого ранку і до вечора навіть без повітряних тривог. І це після того, як напередодні росіяни двічі обстрілювали Одесу ракетами. До речі, другий обстріл, опівночі 4 квітня, був здійснений з берегових установок "Бастіон" російського чорноморського флоту, які розташовані на території окупованого росіянами Криму. Частину з цих ракет збила наша протиповітряна оборона.

Також 4 квітня, за повідомленням ВМС України, над одним з пунктів базування українського флоту в Одеській області було збито російську крилату ракету "Калібр" - причому зі звичайної та не самої нової зенітної гармати.

Двічі правоохоронні органи доповідали про затримання в Одесі ворожих агентів, які "працювали" коригувальниками ворожого вогню. Подумайте - ці люди мешкали в Одесі, були серед нас, та цілком свідомо надавали росіянам інформацію, на основі якої вони обстрілювали Одесу. Така п'ята колона - це якісь самогубці або лауреати премії Дарвіна, оскільки вони фактично за 30 срібняків наводили ворожі ракети на себе та на нас з вами. 

Трохи про становище на фронтах.

Вже повністю звільнено від ворога чотири області на півночі України - це Житомирська, Київська, Чернігівська та Сумська. Відновлено транспортне сполучення з Черніговом. Місто витримало облогу та зможе потроху повернутись до нормального життя, якщо таке життя серед руїн від російських обстрілів можна вважати нормальним. 

Але ворог продовжує накопичувати сили для якогось наступу на Донбасі. Я не просто так кажу "якогось" - оскільки про цей наступ з метою оточити наші війська на Донбасі та вийти до Дніпра кажуть і у Генштабі, і в британській та американській розвідці вже більше як тиждень. Безперечно, що наше командування знає про всі деталі ворожого плану та про кожну передислокацію ворожих військ - і має можливість показати ворогу такого "сюрпризу", що жоден російський солдат звідти живим не вийде. До речі, росіяни ніяк не можуть накопичити сили для цього наступу - адже вони хотіли досягти чисельної переваги за рахунок передислокації своїх сил з-під Києва та Чернігова, але дзуськи! Передислокувати нікого та нічого. Війська окупантів там були розбиті та втекли, кидаючи напризволяще своїх вбитих та поранених, кидаючи техніку. І зараз росіяни намагаються зліпити щось із залишків розгромлених частин - як ліпить свої твори із гівна один відомий якутський скульптор. Вони спробують переломити хід війни - і це буде останнє, що зможе росія без повної мобілізації та застосування ядерної зброї.

Але не зможе. Окупантів б'ють на Донбасі вже зараз, не чекаючи іх широкомасштабного наступу. Причому ще й підсмажують на "солнцепеке". Сьогодні армія України вперше застосувала проти росіян важку огнементну систему "солнцепек", якої раніше на озброєнні не було. Це трофейна російська техніка, яка дуже добре працює проти своїх колишніх хазяїв - тому що підпекли цілу колону, яка йшла в наступ.

Навіть втрати ворога за офіційними даними, свідчать про загострення боїв - наразі росіяни втратили 676 танків, з них 29 за останню добу - і це без того, що було знищено все сьогодні, за день 5 квітня. У повітрі вони втратили вже 150 літаків - і тут добре працює наша ППО, в тому числі з новими британськими ракетами ближнього радіусу дії "Starstreak". До речі, росіяни вже втратили стільки літаків, скільки має така не остання країна НАТО як Іспанія. І вони втратили більше танків, ніж мають разом взяті німецький Бундесвер та британська армія.

Теперь щодо європейської та американської допомоги. Я не буду сильно помилятися, коли скажу, що якщо британський прем'єр Борис Джонсон каже, що збирається надати Україні ту чи іншу зброю - то насправді ця зброя вже є в Україні та знищує ворога. Так було з зенітними ракетами "Starstreak" - коли офіційно сказали про їх фактичну передачу, то насправді українські вояки вже пройшли навчання з ними і вже наступного дня знищили такою ракетою російський вертоліт Мі-28. Варто було Джонсону сказати про протикорабельні ракети "Гарпун" - і наступного дня було пошкоджено протикорабельною ракетою один з трьох нових ракетних фрегатів.

А зараз Джонсон каже про надання Україні танків. І поки ми тут гадаємо, що саме може прийти в Україну з британських арсеналів, а танки вже в дорозі - але з іншої країни НАТО. Цілі залізничні ешелони з танками Т-72 та БМП йдуть з Чехії та Німеччини. Так, ця техніка не нова, але вона добре знайома у ЗСУ та може бути швидко та досить недорого модернізована. А ще цих танків та БМП багато, дуже багато. 

І це в умовах, коли росіяни вже кладуть на заклання у жертву до ЗСУ старі танки з резерву, які були розграбовані корумпованими офіцерами, на яких посадили зелених резервістів без досвіду - таке собі гарматне м'ясо, камікадзе на російський лад. Вся ця російська армія нагадує мені "атаку штрафників" на застарілих танках проти укріпленого району у Стругацьких, в "Обитаемом Острове" - коли їх просто відправили на смерть в бою. 

Після звірств російських окупанті в Бучі, Ірпіні чи Гостомелі країну-агресора вже майже весь світ посилає відомим курсом їх воєнного корабля - тобто нахуй. Президент України Володимир Зеленський вже каже, що не бачить, про що може розмовляти під час особистих перемовин з путіним. Німеччина, Франція, Італія, Данія, Литва та інші країни Європи просто виганяють нахуй російських дипломатів. Президент США Джо Байден вже каже про суд над путіним за скоєні росією воєнні злочини. США та Євросоюз готують п'ятий пакет санкцій - а це повне ембарго на закупівлі нафти, газу та вугілля, заборона заходів російських суден у порти, заборона відносин з усіма без винятку російськими банками, заборону на продаж до росії електроніки, транспорту та іншої технологічної продукції, а також заборону на імпорт з росії алкоголю. сільськогосподарської продукції, деревини тощо. Тобто, готується останній економічний удар, який виведе російську економіку зі стану коми - до стану клінічної смерті.

Але радіти рано. Росіяни можуть за місяць-другий провести спочатку приховану, а потім і повну мобілізацію. Як раз вони зможуть забрати в армію всіх тих менеджерів, продавців з бутиків та мак-дональдсу, робітників, які залишилися без роботи внаслідок санкцій. І вся ця маса гарматного м'яса може поперти до України - для великої утилізації російського народу в степах України. Таким чином, війна може продовжуватися ще довго - бо старих танків та гарматного м'яса у путіна ще вистачає, є і деякий запас ракет для обстрілів наших міст. 

Так чи інакше, але стратегічно Україна вже перемогла. І надалі стоіть дві задачі - відбити той наступ орків на Донбасі, а потім воєнним та дипломатичним шляхом добитися гідного завершення війни нашою перемогою. Тобто, таким миром, який буде кращим за довоєнний. А це може бути такий мир, коли росія більше не зможе ні на кого напасти - для цього треба "закріпити" нинішній розгром та відібрати у неї ядерну зброю, щоб карлик із бункеру не міг більше загрожувати всьому світу. І зробити це може лише Україна - українська армія, український народ та український тил, у ролі якого виступає весь світ.

comments powered by HyperComments