Загарбники обстрілюють Одесу: бойові дії 26-го дня війни (ВІДЕО)

Александр Вельможко  |  Понедельник, 21 марта 2022, 10:33
Вітаю українців та наших друзів на украінській землі, а російських ворогів хочу бачити у нашій землі. Вранці 21 березня російські агресори обстріляли Одесу з моря. Також обстрілу зазнали Київ та Рівненська область.
Загарбники обстрілюють Одесу: бойові дії 26-го дня війни (ВІДЕО)

Доброго ранку, ми з України! Огляд подій Великої Вітчизняної війни українського народу проти російських загарбників станом на ранок 21 березня. Деталі у відеосюжеті.

Надвечір 20 березня багато одеситів чули постріли, хоча повітряної тривоги не оголошували. Це наша ППО знову вела вогонь по ворожим безпілотникам, які щовечері, майже за розкладом біля 20-ї години, летять на "розвідку", а насправді - на свою погибель. Один з таких російських безпілотників збили над Одесою. До речі, за добу 20 березня росія втратила один літак, 4 безпілотники та декілька крилатих ракет - всі вони були збиті.

Вранці 21 березня одесити прокинулися майже о шостій години від повітряної тривоги та вибухів. Це росія почала обстрілювати Одесу з моря - з боку міста Чорноморськ до нашого берега підійшли 2-3 російських воєнних кораблі. Вони відкрили хаотичний вогонь з артилерії, більшість снарядів падали у море поблизу берегу. Але було пошкоджено декілька будинків поблизу моря у Київському районі міста, жертв та постраждалих немає.

Ми впізнали кораблі, які вели обстріл Одеси. Як мінімум, один з них - це сторожовий корабель (фрегат) проекту 1135, однотипні з нашим "Сагайдачним". Це найстаріші кораблі такого типу у складі російського чорноморського флоту "Ладный" та "Пытливый" - вони збудовані 1980-1981 рр., один має дві спарені 76-мм артилерійські установки, другий - одну 100-мм гармату.

Під час нинішньої війни росіяни застосовують обидва своїх старих фрегати для демонстрації своєї присутности та для "розкриття" української системи берегової оборони. Росіяни сподіваються, що по одному з таких кораблів буде нанесено ракетний удар з берега - і потім росіяни визначать точку, з якої був зроблений залп, щоб нанести туди свій ракетний удар. Таким чином, росія використовує свої кораблі з їх екіпажами як "приманку-камікадзе", але без успіху. Тому моряки з цих кораблів досі живі.

Але росіяни отримали гідну відповідь, один з їз кораблів почав диміти від отриманих пошкоджень та можливої пожежі - і до 7-ї ранку обстріл Одеси припинився.

Також пізно ввечері 20 березня росіяни завдали ракетного удару по Києву, де було влучення у торгівельний центр на Подолі. Там загинуло вісім людей, є поранені, пошкоджено декілька житлових будинків.

Ще один удар завдали по місту Суми, де на заводі "Сумихімпром" розгерметизувалась цистерна з аміаком. Постраждала одна людина, наразі рятівники осаджують хмару аміаку, небезпеки для мешканців міста немає.

Ракетного удару зазнав і один з військових полігонів у Рівненській області.

Війна продовжується. У росіян зараз немає наступального потенціалу для активних бойових дій, а великі втрати авіації призвели до різкого зменшення інтенсивності повітряних нальотів. Тому агресори  намагаються компенсувати це ракетними обстрілами по великим містам по всій Україні - поки ще у росії залишаются ракети "Калібр" та "Іскандер", що вважаються високоточними.

Війну треба завершувати - однозначною перемогою України та знищенням путіна та путінського режиму.


Поддержать развитие нашего издания можно, переведя любую сумму на банковскую карту в гривне:
4149 4993 7111 0758
Или через сервис Патреон
Половина ваших пожертвований будет передана для нужд Вооруженных сил Украины.
Наш телеграм-канал о войне и Одессе.

ИСТОЧНИК: Фото: Андрій Красножон
comments powered by HyperComments