Мешканцям пошкодженої 9-поверхівки збільшили розмір компенсації за втрачене житло

Четверг, 21 марта 2024, 17:37
Для мешканція напівзруйнованої 9-поверхівки у Пересипському районі Одеси дуже суттєво збільшили обсяги компенсації за втрачене житло за державними програмами.
Мешканцям пошкодженої 9-поверхівки збільшили розмір компенсації за втрачене житло

Спочатку мешканцям будинку по проспекту Добровольського, які втратили своє житло, пропонувалися компенсації на основі базової вартості одного квадратного метру у 500 доларів. Цей показник визначили середнім для квартир схожого класу у даному районі - житловому масиві Котовського.

Нагадаємо, від влучення російського дрону-камікадзе 2 березня частина 9-поверхового панельного будинку обвалилася, відразу було відомо про не менш як 18 повністю знищених квартир.

21 березня стало відомо, що мешканці цього напізруйнованого будинку на проспекті Добровольського отримають компенсації у $657 за кв.м. втраченої нерухомості. $691 за кв. отримають ті, у кого квартири були меншими за 3 кімнати. Про це повідомив мер Одеси Геннадій Труханов.

Вже завтра, 22 березня, в будинку розпочнуться роботи з демонтажу конструкцій зруйнованої частини будинку. Також буде задіяна техніка, яка допоможе людям забрати вцілілі меблі та речі.

“Разом із мінінфраструктури пропрацювали нові коефіцієнти. Люди, у яких зруйноване майно, фактично його немає, отримають за програмою “ЄВідновлення” від держави кошти на купівлю нового житла. І ці коефіцієнти якраз – вартість одного квадратного метра”
  - Заявив Труханов.

comments powered by HyperComments