Окупанти зазнали значних втрат від останніх ударів ЗСУ по Криму

Вторник, 9 января 2024, 15:15
За даними Міноборони Великобританії, російська військова інфраструктура в окупованому Криму зазнала дуже значних втрат та ушкоджень після ударів ЗСУ 4 січня та наступних днів.

Останні удари ЗСУ по аеродромах в окупованому Криму завдали значної шкоди військовій інфраструктурі. У відповідь росія завдала ряду ракетних ударів по території України.

Як зазначається у зведенні Міністерства оборони Великобританії, Головне управління розвідки України (ГУР) заявило, що 4 січня року Збройні сили України атакували російські об'єкти на аеродромах у місті Саки та Севастополі.

"Ці атаки, ймовірно, погіршили поінформованість і прикриття російської ППО над кримським регіоном", - йдеться у повідомленні британського Міноборони.

У відповідь росія 8 січня завдала ряду ракетних ударів по території України, націлених на кілька міст, включаючи Кривий Ріг та Запоріжжя. "Це ще раз демонструє неефективність російської ППО у захисті ключових об'єктів, незважаючи на її підвищену готовність. Сценарій російської відповіді, ймовірно, свідчить про рівень успіху, досягнутий діями українських збройних сил 4 січня 2024 року", - зазначають у Міноборони Британії.

Нагадаємо, в окупованому Криму внаслідок ударів 4 січня було знищено склади боєприпасів, а також уражено позицію радіолокаційних станцій (РЛС). Крім того, управління стратегічних комунікацій ЗСУ заявило, що поблизу окупованого Севастополя було вражено пункт з'єднання російських військ. Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук повідомив, що операцію було проведено за допомогою українських пілотів.

comments powered by HyperComments