Одеську область атакували балістичними ракетами

Четвер, 10 жовтня 2024, 11:52
Вже четверту ніч поспіль росіяни завдають повітряні удари по Одеській області, при чому найбільше дістається портовій інфраструктурі. В останньому ударі у ніч на 10 жовтня найбільше дісталося порту Чорноморськ, який атакували балістичними ракетами. І одночасно успішно уражено аж два російських військових об'єкти за ніч.
Одеську область атакували балістичними ракетами

Продовжується повітряний терор Одеської області. За минулий вечір і ніч чотири рази оголошували повітряну тривогу.

Так, увечері через ракетну небезпеку тривоги були з 19:00 до 19:40, потім з 20:04 по 20:40, а також з 21:58 по 22:20. І вже з 0:20 по 2 годину ночі була тривога вже через загрозу удару "шахедами",

Під час двох перших повітряних тривог в Одесі і Чорноморську було чутно дуже потужні вибухи. Згодом у Одеській ОВА повідомили, що удар прийшовся по портовій інфраструктурі у Чорноморську. Одна чи дві ракети влучили у цивільний контейнеровоз "Shui Spirit" під прапором Панами. Внаслідок ворожої атаки, на жаль, загинуло семеро людей, ще 11 зазнали поранень, з них семеро перебувають у важкому стані. Всі постраждалі - громадяни України. Наразі їм надається вся необхідна допомога. 

Це вже третя атака на цивільне судно за останні чотири дні. Підступний ворог намагається зірвати роботу Українського зернового коридору, вбиваючи цивільних людей та руйнуючи інфраструктуру. І це як раз після офіційних новин про рекордні показники вантажообігу та експорту з України.

Правоохоронні органи документують черговий злочин росіян. 

Загалом за даними Командування повітряних сил, окрім балістики на Одеську область, росіяни з різних напрямків з вечора і до ранку 10 жовтня запустили 

- 2 балістичні ракети Іскандер-М (район пусків – ТОТ Криму);
- 1 керовану авіаційну ракету Х-31П (із повітряного простору Криму);
- 2 керовані авіаційні ракети Х-59/69 (із повітряного простору Криму);
- 3 зенітні керовані ракети С-300 (із окупованої Донеччини);
- 62 ударні БпЛА  (райони пусків – Приморсько-Ахтарськ, Курськ – рф).

В результаті протиповітряного бою збито 41 ворожий БпЛА у Миколаївській, Одеській, Херсонській, Київській, Черкаській, Дніпропетровській, Сумській, Полтавській, Запорізькій та  Донецькій областях.

14 ворожих безпілотників локаційно втрачено у різних регіонах України, імовірно внаслідок активної протидії РЕБ. Інформація уточнюється.

Станом на 11.00 бойова робота триває. Декілька БпЛА (імовірно ударні) – в повітряному просторі України. Також спостерігається велика активність розвідувальних безпілотників на півночі та півдні.

При цьому за вчорашню ніч ППО збила 21 з 22 "шахедів", в тому числі 16 над Одеською областю. Тоді ж трьома балістичними ракетами росіяни атакували Полтавську область.

У ніч на 8 жовтня ворог задав удару по Одеській області двома балістичними ракетами Іскандер-М із окупованого Криму, а також 19-ма ударними БпЛА із Приморсько-Ахтарська, рф. 18 дронів було збито, в тому числі 4 над Одеською областю, а останній повернувся до росії. Балістикою було пошкоджено торгівельне судно в порту Чорноморськ, одна людина загинула.

У ніч на 7 жовтня Одеську область не атакували, загалом ППО збила 32 "шахеди", ще 37 були подавлені РЕБ, потім було збито дві з трьох аеробалістичних ракет "Кинджал".

У ніч на 6 жовтня 2024 року російські окупанти атакували Україну ударними БпЛА та ракетами різних типів - понад 90 засобів повітряного нападу противника: 

- 2 балістичні ракети Іскандер-М;
- 1 крилату ракету Іскандер-К;
- 1 керовану авіаційну ракету Х-59/69;
- 87 БпЛА  типу «шахед»

Було збито 56 дронів та дві крилаті ракети, ще 25 дронів нейтралізовано РЕБ. Під час атаки в Одесі було уражено цивільну інфраструктуру та від ракети пошкоджено іноземне торгівельне судно.

Одночасно Сили оборони України за вчорашній вечір уразили військову базу росіян в районі Єйську, де було знищено склад, на якому зберігалося до 400 дронів типу "шахед". Зробили це разом ВМС України та СБУ. Після влучення у росіян почалася детонація дронів.

Крім того, було також уражено військовий аеродром Ханська на Північному Кавказі - в Адигеї, неподалік від міста Майкоп. Десь там можуть базуватися і стратегічні бомбардувальники Ту-22М3. Зараз на аеродромі фіксується значна пожежа, з прилеглих населених пунктів евакуюють місцеве російське населення.

comments powered by HyperComments