На півдні Одеської області будуть реконструювати канал

Понеділок, 21 жовтня 2024, 14:30
У Ізмаїльському районі на півдні Одеської області будуть реконструювати зрошувальний канал за майже 46 мільйонів гривень.
На півдні Одеської області будуть реконструювати канал

Департамент капітального будівництва Одеської ОВА оголосив тендер на 45,7 мільйонів гривень на упорядкування каналу в Ізмаїльському районі.

За ці гроші роботи з реконструкції та коригування мають бути проведені на магістральному каналі Нагірнянської зрошувальної системи.

Ще наприкінці 2023 року Ізмаїльська райадміністрація повідомляла, що на півдні області стартує проект з відновлення трьох зрошувальних систем, Нагірнянська була серед них. На роботи у рамках програми “Аграрна Одещина” запланували виділити майже 95 мільйонів гривень. У районі села Нагірне планувалося замінити трубопровід магістрального каналу, щоб мінімізувати втрати води та розширити зрошувані площі.

Цікаво, що у листопаді 2023 року тендер уже оголошували, сума була меншою, 42,6 мільйона гривень. Нинішнє оголошення передбачає великий обсяг робіт. Від вивезення сміття до переміщення ґрунту бульдозерами, зміцнення дна та схилів каналу залізобетонними плитами, прочищення каналізаційних колекторів та багато іншого. Аукціон стартує першого листопада та завершено до 25 грудня.

comments powered by HyperComments