Одеса виділила ще 150 млн. гривень на оборону

Субота, 26 жовтня 2024, 11:37
Одеська міськрада виділила 150 мільйонів гривень на закупівлю військового спорядження. Ці гроші спрямовують безпосередньо до військових частин.
Одеса виділила ще 150 млн. гривень на оборону

Одеська міська рада на позачерговій сесії, що відбулася 25 жовтня, спрямувала близько 150 млн гривень на потреби військових. 

Ці кошти будуть спрямовані безпосередньо до військових частин, які самостійно будуть закуповувати потрібне їм спорядження - засоби РЕБ, дрони, автомобілі, тренажери та інше.

Раніше ті кошти, які міськрада виділяла на оборонні потреби, проходили "транзитом" до міської цільової програми "Безпечне місто" і призначалися для закупівель військового спорядження та озброєння через департамент муніципальної безпеки, але через неможливість їх освоєння було вирішено надати фінансування безпосередньо військовим частинам. Справа у тому, що значну частину коштів департамент не освоїв, і вони повернулися до бюджету. 

На те, що кошти не були освоєні, вплинули корупційні скандали, через які правоохоронні органи проводили у певних військових частинах та департаменті муніципальної безпеки слідчі дії. За їх наслідками був відсторонений від посади керівник цього департаменту.

Кошти планують використати для купівлі дронів, машин та іншого обладнання, щоб посилити підтримку армії в Одесі.

За за 2024 рік Одеська міська рада виділила на потреби Збройних сил України понад два мільярди гривень.

comments powered by HyperComments