Данія готує великий пакет військової допомоги Україні

П'ятниця, 18 жовтня 2024, 15:41
Уряд Данії підготував 21-й пакет військової допомоги Україні на суму понад 320 млн євро, що передбачатиме постачання зброї зі складів та її замовлення у міжнародних виробників, повідомило міністерство оборони країни.
Данія готує великий пакет військової допомоги Україні

"Уряд готовий надати 21 пакет пожертв на суму 2,4 мільярда датських крон, що включає, серед іншого, придбання нового обладнання для України, додаткові кошти для промислового пулу та передання обладнання із запасів міністерства оборони", - йдеться у повідомленні на сайті військового відомства Данії від 18 жовтня.

Як уточнено в повідомленні, пакет пожертв передбачає, серед іншого, збільшення галузевого пулу на 500 мільйонів данських крон у 2025 році, фінансування систем ППО у співпраці з Німеччиною, додаткові внески до Британського міжнародного фонду для України, індивідуальні пожертвування з холдингів міноборони Данії та розширення навчальних програм із безпеки.

У повідомленні Міноборони Данії також наводиться висловлювання міністра оборони Троелса Лунд Поульсена про плани уряду у сфері оборонної співпраці з Україною: "Уряд працює над тим, щоб найближчим часом ухвалити рішення щодо подальших закупівель безпосередньо в українського оборонпрому, зокрема у сфері безпілотників".

Пакет також включає укладання низки угод із міжнародними партнерами про безоплатне передання пріоритетного обладнання для підтримки створення в Україні нових бригад.

comments powered by HyperComments