По Одесі і Києву росіяни завдали масований удар дронами-камікадзе

Неділя, 6 жовтня 2024, 10:16
Минулої ночі росіяни завдали масований повітряний удар "шахедами", основними цілями якого стали Одеса, Київ та інші міста України, в тому числі Одеської області.
По Одесі і Києву росіяни завдали масований удар дронами-камікадзе

У ніч на 6 жовтня 2024 року (із 19.00 05.10 по 07.00 06.10) російські окупанти атакували Україну ударними БпЛА та ракетами різних типів. Усього радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено та здійснено супровід понад 90 засобів повітряного нападу противника: 

- 2 балістичні ракети Іскандер-М;
- 1 крилату ракету Іскандер-К;
- 1 керовану авіаційну ракету Х-59/69;
- 87 БпЛА  типу «шахед» (райони пусків: Орел, Приморсько-Ахтарськ, Курськ – рф).

Повітряну тривогу в Одеській області оголошували двічі. Перший раз це було з 21:57 по 0:22 - і в цей час росіяни атакували "шахедами" Одесу, Ізмаїл та Одеську область загалом. Дуже активно працювала система ППО. Другий раз тривога була з 2:27 по 2:57 ночі - в цей час повідомлялося про запуск росіянами балістичної ракети у напрямку Одеси, та було чутно звук вибуху.

В результаті протиповітряного бою збито дві ракети та 56 ворожих ударних БпЛА типу «Shahed» у Миколаївській, Одеській, Київській, Черкаській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Сумській, Чернігівській, Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Запорізькій,  Житомирській та Харківській областях.

25 безпілотників (станом на 09.00) БпЛА локаційно втрачено у різних регіонах України, імовірно внаслідок активної протидії РЕБ. Інформація уточнюється.
Чотири БпЛА – в повітряному просторі України. Бойова робота триває.

 

comments powered by HyperComments