Як відбили російський повітряний удар дронами-камікадзе

П'ятниця, 5 липня 2024, 09:30
Вночі 5 липня росіяни здійснили повітряний удар по Україні дронами-камікадзе.
Як відбили російський повітряний удар дронами-камікадзе

У ніч на 5 липня 2024 року російські окупанти атакували Україну 32-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із районів Курськ, Приморсько-Ахтарськ – рф.

В Одесі та області через загрозу удару "шахедів" двічі оголошували повітряну тривогу: з 1:01 по 3:50 ночі та з 4:08 по 5:15 ранку. Також біля півночі була ще одна повітряна тривога, пов'язана зі зльотом винищувача МіГ-31, який є носієм аеробалістичних ракет "Кинджал". Були повідомлення про зліт стратегічних бомбардувальників Ту-22, але вони не підтвердилися.

Упродовж ночі захисниками неба збито усі 32 «шахеди» у Миколаївській, Одеській, Херсонській, Дніпропетровській, Київській, Чернігівській та Черкаській областях. 14 з них збиті на південному напрямку, в тому числі 3 збиті силами ВМС України.

Майже відразу після цього інші безпілотники масово атакували Приморсько-Ахтарськ, де була уражена електропідстанція та, вірогідно, база запуску оцих "шахедів". Таким чином, за останні пару тижнів зазнали ударів всі традиційні локації запуску росіянами "шахедів".

Крім того, масованим ударом дронів уражено велику нафтобазу у Ростові на Дону.

comments powered by HyperComments