США анонсують новий пакет військової допомоги на понад 2,3 мільярда доларів

Середа, 3 липня 2024, 11:47
Міністр оборони США Ллойд Остін анонсував на найближчий час новий пакет військової допомоги Україні загальною вартістю понад 2,3 мільярда доларів, в якому будуть засоби ППО, протитанкова зброя та боєприпаси.
США анонсують новий пакет військової допомоги на понад 2,3 мільярда доларів

Сполучені Штати оголосять про виділення Україні понад 2,3 мільярда доларів як нової допомоги у сфері безпеки, заявив міністр оборони Ллойд Остін у вівторок під час зустрічі зі своїм українським колегою в Пентагоні.

Говорячи про саміт НАТО, який відбудеться наступного тижня у Вашингтоні, Остін сказав: «Ми зробимо кроки, щоб побудувати міст до членства України в НАТО».

Він повідомив, що останній пакет військової допомоги для України включатиме такі види озброєнь, як протитанкова зброя і перехоплювачі ППО, і дасть змогу прискорити закупівлю перехоплювачів ППО NASAMS і Patriot.

«Я пишаюся тим, що Сполучені Штати незабаром оголосять про виділення Україні понад 2,3 мільярда доларів як нової допомоги у сфері безпеки», — сказав Остін перед тим, як почати зустріч із міністром оборони України Рустемом Умеровим.

«Цей пакет відповідно до повноважень президента щодо скорочення чисельності військ надасть більше перехоплювачів ППО, протитанкової зброї та інших критично важливих боєприпасів з американських запасів».

Під час зустрічі з Остіном Умеров заявив, що Україна з нетерпінням чекає на вступ до НАТО. «Сподіваюся, скоро Україна отримає запрошення». Пізніше Умеров висловив подяку за нову допомогу. За його словами, робота триває, «щоб Україна якнайшвидше отримала більше систем ППО».

Генсек НАТО Єнс Столтенберг і Вашингтон заявили, що не очікують, що 32 члени альянсу на саміті 9-11 липня запросять Україну до альянсу, поки вона перебуває у стані війни з Росією. Однак Столтенберг сказав, що сподівається показати, що Україна наближається до членства.

comments powered by HyperComments