Сьогодні починається чергова конференція "Рамштайн" - для посилення ППО України

Четвер, 13 червня 2024, 11:01
13 червня у Брюсселі відбудеться чергова конференція формату "Рамштайн", головною темою якої стане посилення української системи ППО.
Сьогодні починається чергова конференція "Рамштайн" - для посилення ППО України

На зустрічі у форматі Рамштайн, запланованій на 13 червня в Брюсселі, основною темою буде зміцнення протиповітряної оборони України. Про це 12 червня заявила заступниця речника Міністерства оборони США Сабріна Сінгх.
Вона підкреслила, що ППО є пріоритетом для України в умовах постійних ракетних атак з боку росії.

"Це те, що потрібно - чи то у вигляді Patriot, чи в інших формах. Тож я впевнена, що це буде темою обговорення на завтрашньому засіданні UDCG", - сказала вона.

Відомо, що Глава Пентагону Ллойд Остін разом з головою Об’єднаного комітету начальників штабів США уже вилетів до Брюсселя.

У Пентагоні зазначають, що США наразі не мають інформації, коли Україна отримає додаткові батареї Patriot. "Ми знаємо, що протиповітряна оборона є пріоритетом для України, це те, що їй потрібно, чи то у вигляді систем Patriot, чи то в інших формах. Тому я впевнена, що це буде темою обговорення на засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн", — сказала Сінгх.

Зустріч у форматі "Рамштайн" розпочнеться у Брюсселі 13 червня об 11-й ранку. У другій половині дня запланований виступ Генерального секретаря НАТО та Міністра оборони України. Засідання Ради Україна-НАТО на рівні міністрів оборони почнеться о 16-й годині.

Конференції у форматі "Рамштайн" — це серія дипломатичних нарад міністрів оборони з багатьох країн світу, спрямованих на координацію та пришвидшення надання військової допомоги Україні для протистояння російській агресії, а також на обговорення питань підтримки України після завершення війни.

Попереднє засідання "Рамштайну" відбулося 20 травня 2024 року в онлайн форматі.

comments powered by HyperComments