Німеччина передає 100 ракет до ЗРК Patriot

Середа, 12 червня 2024, 14:40
Новий пакет військової допомоги Німеччини, включає, серед іншого, 100 ракет до зенітного комплексу Patriot.
Німеччина передає 100 ракет до ЗРК Patriot

Міністр оборони ФРН Борис Пісторіус оголосив новий пакет військової допомоги Україні, до якого входять ракети для Patriot і інші озброєння. Відповідну заяву він зробив під час відвідання разом із Президентом України Володимиром Зеленським військової бази у федеральній землі Мекленбург-Передня Померанія, де проходять підготовку на системах Patriot українські військові.

«Сьогодні я можу оголосити про подальший пакет допомоги, не такий великий, але не менш важливий», - підкреслив Пісторіус.

Він уточнив, що до пакета входить сто керованих ракет для систем Patriot. Глава Міноборони додав, що 32 ракети вже в Україні, решта 68 будуть доправлені ближчими тижнями.

Ракети вдалося забезпечити завдяки німецько-дансько-нідерландсько-норвезькій співпраці у межах німецької ініціативи з посилення української ППО.

Також ближчим часом буде передана протитанкова зброя, компоненти для артилерійських боєприпасів, кілька тисяч ударних дронів і антидронове обладнання, а також ручна зброя, зокрема, снайперські гвинтівки. Пісторіус додав, що про гвинтівки його просилив український колега Рустем Умеров.

Німецький міністр, відповідаючи на запитання щодо можливості розширення дозволу на використання західної зброї на більший регіон, не лише неподалік Харкова, зауважив, що не варто говорити про це вголос, але додав, що він «не виключає, що дискусії з цього питання будуть продовжені». Він також висловився проти підготовки українських солдатів німецькими інструкторами на території України. Українські військові, підкреслив Пісторіус, навчаються дуже швидко, вони проводять за навчанням 10-12 годин шість днів на тиждень, про що кажуть німецькі колеги. За два місяці вони опановують те, на що деякі інші потребують місяці та навіть роки.

comments powered by HyperComments