Естонія надає Україні допомогу у вигляді комплексів ППО

Вівторок, 11 червня 2024, 17:47
У новому пакеті військової допомоги Естонії основна увага приділена зенітно-ракетним комплексам малої дальності.
Естонія надає Україні допомогу у вигляді комплексів ППО

Естонія передає Україні новий пакет військової допомоги, до якого увійдуть зенітно-ракетні комплекси малої дальності типу Mistral і ракети до них. Про це оголосив міністр оборони Естонії Ханно Певкур.

За словами міністра, Україні терміново потрібна протиповітряна оборона, щоб відбити тривалу атаку російської федерації. І така допомога також в інтересах Естонії.

"Ми сформували пакет допомоги таким чином, щоб Україна отримала максимальну користь від неї, не завдаючи шкоди боєздатності Сил оборони Естонії. І щоб ми могли відновити необхідні поставки у найкоротші терміни", - заявив Павкур.

Mistral - сучасний зенітно-ракетний комплекс для ураження гелікоптерів і літаків, розроблений у Франції. Він доступний як у портативному варіанті (ПЗРК), так і для використання на стартових платформах для транспортних засобів, кораблів і вертольотів.

Раніше Естонія передавала Україні ракети до Javelin, гаубиці, артилерію, протитанкові міни, протитанкові гранатомети, міномети, транспортні засоби, засоби зв'язку, польові шпиталі, медичне приладдя, засоби індивідуального захисту (шоломи тощо) і сухі пайки.

comments powered by HyperComments