Як збивали шахеди і ракети: повітряний удар 7 червня

П'ятниця, 7 червня 2024, 09:37
У ніч на 7 червня 2024 р. росіяни завдали комбінований повітряний удар крилатими ракетами і дронами-камікадзе, однією з цілей якого стала Одеса, а також західні області.
Як збивали шахеди і ракети: повітряний удар 7 червня

У ніч на 7 червня 2024 року противник завдав удару по об’єктах критичної інфраструктури України із стратегічної авіації – бомбардувальників Ту-95МС з повітряного простору Саратовської області та ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із районів Приморсько-Ахтарськ, Єйськ, Курськ – рф. та мис Чауда – Крим.

Усього було застосовано 5 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 та 53 ударні БпЛА «Shahed-131/136». Цікаво, що 5 ракет запускали аж з 4 бомбардувальників, хоча, теоретично, таку кількість міг нести і один літак. Тому або бомбардувальники вже геть зношені, або ракет мало і 4 літаки злетіли суто для кількості, щоб "засвітитися" на радарах і створити ілюзію масового удару, або значна частина ракет виявилася несправною і впала кудись на Воронеж чи Бєлгород.

В результаті протиповітряного бою силами ППО збито 48 ударних БпЛА з 53 та всі 5 крилатих ракет Х-101/Х-555 у Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській, Миколаївській, Херсонській, Одеській, Харківській, Київській та Хмельницькій областях.

Зокрема, у Одеській області збито 7 "шахедів", на Херсонщині – 3, на Миколаївщині – 2 та 1 в межах Кіровоградщини.

В Одеській області повітряна тривога тривала з 23:38 по майже 5 ранку. В Одесі було чутно роботу ППО по "шахедам" та навіть звуки оцих летючих бляшанок-балалайок.

Минулої доби на Одеському напрямку знищено розвідувальний безпілотник "ZALA".

comments powered by HyperComments