По Україні росіяни завдали ракетний удар (ВІДЕО)

Олександр Вельможко  |  Неділя, 26 травня 2024, 12:46
У ніч на 26 травня росіяни завдали ракетний удар по Україні. Перед цим вони продовжували бомбити Харків, а вранці 26 травня продовжили точкові удари гіперзвуковими ракетами.
По Україні росіяни завдали ракетний удар (ВІДЕО)

У ніч на 26 травня 2024 року російські окупанти завдали ракетно-авіаційного удару по Україні із застосуванням 14 ракет повітряного базування та понад трьох десятків ударних БпЛА, зокрема:

- 2 аеробалістичні ракети Х-47М2 «Кинджал» із літаків МіГ-31К (пуски з повітряного простору Тамбовської обл. – рф.);
- 12 крилатих ракет Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95 МС (район пусків Саратовська обл. -рф.);
- 31 ударний БпЛА «Shahed-131/136» (пуски – Приморсько-Ахтарськ, Єйськ – рф, мис Чауда – Крим).

Приблизно такими курсами летіли ракети і дрони у загальному напрямку більшості ракет і шахедів на Хмельницьку область.

В Одеській області повітряні тривоги були з 23:40 по 5:23 - як раз під час удару шахедами та пусками крилатих ракет. Ще одна повітряна тривога була з 5:50 по 6:02, а також вже вранці з 9:16 по 9:48 і з 10:25 по 10:48. Останні тривоги були пов'язані з небезпекою ударів ракетами "Кинджал" з винищувачів МіГ-31К. Дрони на Одеську область летіли спочатку у напрямку узбережжя південних районів, згодом декілька дронів залетіли аж до Біляївки та змінили курс на Одесу.

В результаті протиповітряного бою сили ППО змогли збити:

- 12 крилатих ракет Х-101/Х-555;
- 31 ударний БпЛА «Shahed-131/136».

Повітряні цілі знищувались у Миколаївській, Одеській, Дніпропетровській, Полтавській, Запорізькій, Хмельницькій, Кіровоградській, Вінницькій та Чернігівській областях. Зокрема, на південному напрямку збито 19 дронів, з них: 3 на Миколаївщині, 9 на Дніпропетровщині, 5 на Запоріжжі та по одному у Одеській та Кіровоградській областях. Також відомо про знищення 1 ракети та 6 дронів у Хмельницькій області.

Внаслідок знищення одного з дронів, вибуховою хвилею пошкоджено вікна закладу дошкільної освіти на Миколаївщині. А у місті Жмерикнка від падіння уламків пошкоджено 4 багатоквартирних житлових будинки.

Вже після цього, під час повітряної тривоги після 10-ї години було зафіксовано пуски ракет "Кинджал" з літаків МіГ-31К, вибухи були у Хмельницькій та Київській областях.

Вчора вдень, о 16:02, росіяни двома КАБами влучили у Харкові в торгівельний центр "Епіцентр", де в цей час були сотні людей. Пожежу повністю ліквідовано, її ліквідація тривала більше 16 годин. Внаслідок ворожого удару вогонь поширився на понад 13 тис. кв. м. Російський обстріл забрав життя 12 осіб, ще 43 травмовано. 16 людей вважаються безвісти зниклими. При цьому третя КАБ, скинута під час атаки на "Епіцентр", зійшла з літака нештатно - і впала на російський Бєлгород. Крім цього, росіяни завдавали ракетні удари по Харкову, які стали постійними та системними.

Підводячи підсумки зауважимо, що перед цим росіяни завдавали ракетний удар більше двох тижнів тому - 8 травня. Порівняно з минулим разом, росіяни не змогли набрати велику кількість ракет і все, на що вони спромоглися - це 12 крилатих ракет. Також задля того, щоб запустити 31 дрон, вони 3 дні поспіль не завдавали традиційних нічних нальотів шахедів. І це свідчить про великі проблеми у росіян з виробництвом саме крилатих ракет, а також шахедів.

Щодо ефективності ППО - то вона склала 100% у сегментах оборони від крилатих ракет і шахедів. Всі цілі було збито. А ось з гіперзвуковими "Кинджалами", які застосовуються росіянами скрізь, окрім Києва, де їх можуть збити, поки що все погано.

comments powered by HyperComments