Нідерланди надають Україні додатковий пакет військової допомоги

П'ятниця, 24 травня 2024, 11:03
Новий пакет допомоги від Нідерландів призначений для посилення ППО та морської оборони України.
Нідерланди надають Україні додатковий пакет військової допомоги

Міжнародний фонд підтримки України за співфінансування Нідерландів оголосив про закупівлю військового обладнання для України на 175 млн євро, повідомила міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен.

Значна частина цього пакета допомоги буде спрямована на посилення морської оборони України - приблизно на 75 мільйонів євро. Пакет допомоги включатиме модернізовані системи для захисту морських кордонів України та новітні технології для протидії загрозам на морі. Це допоможе Україні посилити свою здатність захищати територіальні води та забезпечити безпеку судноплавства у Чорному морі.

Відповідно, на посилення ППО України піде ще 100 мільйонів з цього пакету.

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що Нідерланди намагаються прискорити постачання снарядів та систем ППО Україні.

«Україні потрібно більше ресурсів для повітряної та морської оборони. Тому Міжнародний фонд для України оголосив про закупівлю техніки на суму 175 млн євро за співфінансування Нідерландів», - заявила Оллонгрен.
Раніше Нідерланди оголосили про передачу Україні додаткових БМП YPR-765, які оснащені станціями дистанційного керування озброєнням. ЗСУ вже отримали понад дві сотні таких машин.

comments powered by HyperComments