Удари дронами-камікадзе продовжуються

Понедельник, 6 мая 2024, 09:20
Вночі 6 травня росіяни продовжують повітряні удари дронами-камікадзе типу "шахед".
Удари дронами-камікадзе продовжуються

У ніч на 6 травня 2024 року російські окупанти атакували з північного напрямку 13-ма ударними БпЛА типу «Shahed» (район пусків – Курська область (рф).

В результаті бойової роботи мобільними вогневими групами Сил оборони України знищено 12 ворожих ударних БпЛА в Сумській області.

Це вже третя ніч поспіль, коли росіяни здійснюєть повітряні удари сапе дронами-камікадзе. При цьому кількість "шахедів" у кожному ударі відносно невелика. Одеську область кожного разу ці удари обходять стороною.

За словами голови Сумської ОВА Олексія Дрозденка, після атаки БПЛА типу Shahed обʼєкти критичної інфраструктури в місті переводять на резервне живлення. Також у Сумах розгорнули пункти незламності.

Серед пошкодженої цивільної інфраструктури – високовольтний об'єкт  НЕК «Укренерго». Аварійно-відновлювальні роботи розпочались одразу після відбою тривоги. Ремонтні бригади «Укренерго» працюють над поетапним відновленням енергопостачання споживачів. 

Не припиняє ворог атак і на енергооб’єкти Харківщини. Вчора ввечері дією захисту вимикалось обладнання місцевого обленерго. Більшу його частину вже повернуто в роботу, але повному відновленню енергопостачання заважають бойові дії поряд з об’єктами енергетичної інфраструктури. Ремонтні роботи проводяться залежно від безпекової ситуації.

comments powered by HyperComments