Вночі росіяни атакували "шахедами"

Суббота, 4 мая 2024, 11:35
У ніч на 4 травня росіяни здійснили повітряний удар по Україні з північно-східного напрямку.
Вночі росіяни атакували "шахедами"

У ніч на 4 травня 2024 року противник атакував 13-ма ударними БпЛА типу «Shahed» та чотирма зенітними керованими ракетами С-300. Усі пуски здійснювались із Бєлгородської області (рф).

В результаті бойової роботи зенітними ракетними підрозділами Повітряних Сил та мобільними вогневими групами Сил оборони України знищено всі 13 ударних БпЛА у Харківській та Дніпропетровській областях. "Антишахедний" сегмент ППО відпрацював на 100% ефективно.

Однак через цю атаку були певні знеструмлення промислових об'єктів у Дніпропетровській області.

Менша інтенсивність застосування дронів типу "шахед" останнім часом пов'язана зі зменшенням обсягів постачання їх з Ірану. Адже росія не може самостійно виробляти навіть такі досить прості та дешеві засоби ураження як дрони-камікадзе і повністю залежить в цьому від держави, яка за технологічним та промисловим рівнем набагато випереджає росію - від Ірану.

Також зауважимо, що напередодні, 3 травня, спостерігалася незвична та підозріла активність винищувачів МіГ-31К, які здатні запускати ракети "Кинджал". 4 рази за другу половину дня та вечір через їх зльоти оголошувалася повітряна тривога.

comments powered by HyperComments