По Одесі завдали ракетний удар балістикою

Понедельник, 29 апреля 2024, 19:53
Увечері 29 квітня росіяни завдали ракетний удар по Одесі. У місті є загиблі та поранені цивільні громадяни.
По Одесі завдали ракетний удар балістикою

О 18:24 вечора 29 квітня в Одесі оголосили повітряну тривогу і буквально за пару хвилин після цього майже на все місто пролунав дуже потужний вибух.

За характером часу між тривогою і вибухом це був удар балістичною ракетою, випущеною з території окупованого росіянами Криму.

Звук вибуху був у повітрі, що дало підставу спочатку думати про збиття ракети. Але насправді або це була балістична ракета з касетною бойовою частиною, що розкрилася зі звуком вибуху, або потім було падіння уламків ракети.

Такі боєприпаси використовуються щоб вражати якомога більшу площу. З основного снаряду на певній висоті вилітають безліч малих суббоєприпасів, які потім і вражають «цілі». Такою ракетою росіяни нещодавно вдарили по залізничній станції на Сході України.

Росіяни навмисно вдарили по одеським пляжам і Трасі Здоровʼя. Щоб вбити якомога більше цивільних.

Основні ушкодження сталися в районі 8-ї станції Великого Фонтану, де загорівся так званий "палац Гаррі Поттера" - споруджена під виглядом студентського палацу особиста резиденція екс-нардепа, можливого окупаційного гауляйтера Одеси та власника юридичної академії Сергія Ківалова. 

Як повідомили спочатку у Одеській ОВА, За попередньою інформацією, внаслідок російської атаки поранено вісім людей. Є пошкодження житлових будинків та цивільної інфраструктури. На місці працюють всі відповідні служби.

На жаль, внаслідок російської ракетної атаки загинуло двоє людей та собака. 

Станом на 20 годину вечора кількість постраждалих внаслідок російської ракетної атаки зросла до 17 людей. 

Станом на 20:30 відомо про смерть вже трьох людей та 20 постраждалих за даними одеської мерії.

Після 21 години кількість жертв російського удару по Одесі зросла до чотирьох осіб. Загинули три жінки й один чоловік. 

За уточненою інформацією постраждало 27 людей. Серед яких двоє дітей (16 та 5 років) і одна вагітна жінка. Четверо поранених у важкому стані, за їх життя зараз борються лікарі.

Щонайменше двоє з них у важкому стані. Пораненим надається вся необхідна допомога. На місці продовжують працювати екстрені служби.


У оперативному командування "Південь" повідомляють, що внаслідок цього воєнного злочину, станом на 21.30 відомо про 4 загиблих та 28 поранених, серед яких двоє дітей та вагітна жінка. Четверо поранених у важкому стані.

Виникла пожежа, що охопила площу 600 м2. Наразі її вдалось локалізувати. Робота вогнеборців триває. 

російські злочинці обов'язково понесуть відповідальність

Відповідні структури і служби фіксують та документують наслідки атаки.

comments powered by HyperComments