Продовжуються повітряні удари росіян

Суббота, 6 апреля 2024, 11:11
Увечері 5 та вночі 6 квітня росіяни завдавали повітряні удари ракетами і дронами по Україні. Одеса стала однією з цілей цих ударів.
Продовжуються повітряні удари росіян

Спочатку вдень 5 квітня росіяни здійснили ракетні удари по Запоріжжю балістичними ракетами - тактикою повторного удару другою ракетою в те ж саме місце першого прильоту. На ранок відомо про 2 загиблих та 23 поранених громадян після вчорашнього масованого ракетного удару по місту, серед них – двоє дітей та поліцейський. Пошкоджено три багатоповерхівки, будинок у приватному секторі, гуртожиток та заклад торгівлі.

Потім увечері 5 квітня близько 22-ї години з літака тактичної авіації, що був над Чорним морем, росіяни випустили крилату ракету по Одесі. Її збили над морем біля берегу, уламками було пошкоджено скління декількох прибережних кафе і ресторанів.

У ніч на 6 квітня 2024 року російські окупанти атакували 32-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із районів Приморсько-Ахтарськ, Курськ – рф., а також шістьома ракетами різних типів: трьома зенітними керованими ракетами С-300 із Бєлгородської області, двома крилатими ракетами Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації з Саратовської області та однією крилатою ракетою «Калібр» з акваторії Чорного моря. 

В результаті протиповітряного бою Силами оборони України збито дві крилаті ракети Х-101/Х-555, крилату ракету «Калібр» та 28 ударних БпЛА «Shahed-131/136».

Цікаво, що пуск ракети "Калібр" було здійснено з району Новоросійська, а сама ракета обігнула окупований Крим, і увійшовши до Херсонської області в районі Армянська, взяла курс на Мелітополь, а потім на Запоріжжя, де і була успішно нейтралізована.

Близько 5 годин тривала напружена бойова робота сил та засобів протиповітряної оборони у південній операційній зоні.

Ворог атакував ударними безпілотниками типу «Shahed-131/136» з південного напрямку.  14 дронів вдалось знищити: 7 на Херсонщині, по 3 на Запоріжжі та Дніпропетровщині, ще 1 – на Миколаївщині.

На жаль, не вдалось уникнути влучань. Ворог продовжуючи тероризувати цивільну інфраструктуру, поцілив у агропромислове підприємство на Херсонщині. Виниклу пожежу було оперативно ліквідовано вогнеборцями. Люди не постраждали.

Перед світанком ворог з південного напряму вдарив ракетами по Запоріжжю. Знов під ударом опинилась промисловість регіону. Понівечено виробничі будівлі. Зайнялась пожежа. 

Попередньо, люди неушкоджені. Наслідки атаки і тип ракет уточнюються.

comments powered by HyperComments