Одеська область опинилася під російським ударом

Пятница, 5 апреля 2024, 10:10
Вночі 5 квітня росіяни здійснили повітряний удар дронами-камікадзе, однією з цілей якого стала Одеська область.
Одеська область опинилася під російським ударом

Вночі 5 квітня 2024 року противник атакував двома зенітними керованими ракетами С-300/С-400 та трьома балістичними ракетами «Іскандер-М» (райони пусків Бєлгородська область – рф.), а також 13-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із мису Чауда (Крим).

БпЛА типу "Shahed-131/136" з тимчасово окупованого Криму заходили як через тимчасово окуповану лівобережну Херсонщину, так і з акваторії Чорного моря.

Всі 13 дронів типу "Shahed-131/136" було збито у південній операційній зоні.

Перша хвиля атаки була спрямована на Запоріжжя і Дніпропетровщину. Протягом понад двохгодинної бойової роботи було збито 9 безпілотників: 2 на Дніпропетровщині і 7 в Запорізькій області. Ворог знов прокладає маршрути через житлові квартали мирних населених пунктів, внаслідок чого уламки збитих дронів спричинили пошкодження кількох приватних будинків та господарчих споруд у Запорізькому районі. Люди не постраждали.

В наступній хвилі ворог стрімко атакував Одеську область, спрямувавши удар на енергетичну інфраструктуру. Повітряна тривога була приблизно з половини четвертої до половини п'ятої години ночі. Протягом півгодинної бойової роботи всі 4 дрони були збиті.

comments powered by HyperComments