Удари балістикою по Одесі та нічні нальоти шахедів: як росіяни продовжують повітряні удари (ВІДЕО)

Вторник, 26 марта 2024, 11:01
Продовжуються повітряні удари росіян по українським містам. Вдень 25 березня під ударом баллістичних ракет опинилася Одеса, а вночі була атака "шахедів" обмеженого обсягу.

Увечері 25 березня близько 17:30 - 18:00 в Одесі пролунала серія вибухів. Окупанти уразили подвійним ударом балістичних ракет рекреаційну, курортну, зону міста.Тактика при цьому була приблизно така ж, як і під час минулого удару баллістикою - дві ракети в одне місце з певним інтервалом, щоб уразити якнайбільше людей.

Дві будівлі зруйновані, в багатьох житлових та офісних будинках навколо в районі проспекту Шевченка, і не лише там, вибиті вікна. Повітряна тривога при цьому була оголошена з 17:23 по 18:14.

Загиблих немає. За медичною допомогою звернулось щонайменше девʼять людей.

Вже вночі ворог атакував 12-ма ударними БпЛА типу «Shahed» із мису Чауда – Крим та Курської області – рф., а також двома зенітними керованими ракетами С-300 у напрямку Донецької області - з "прильотами" у Покровському районі.

Спочатку ще до півночі було зафіксовано рух "шахедів" у напрямку Харкова, а після 2-ї години ночі - "шахеди" летіли з півдня. 

Повітряна тривога була через це і в Одеській області - з 2:20 по 3:49 ночі.

Сили ППО збили всі 12 дронів - 3 у Миколаївській та 9 у Харківській області.

Тепер по ситуації в Одесі з електропостачанням. Енергетики ремонтують пошкоджені об'єкти та мережі - в результаті чого змогли повернутися до планових стабілізаційних відключень замість екстрених, також в Одесі відновили рух електротранспорту у наполовину зменшеній кількості трамваїв та тролейбусів. Однак ситуація залишаєтсься вкрай складною - за словами очільника Одеської ОВА Олега Кіпера, через велику кількість влучень так чи інакше уражені та отримали серйозні пошкодженні всі без виключення енергетичні комплекси Одеської області. Тому відключення, скоріше за все, продовжаться, всі гаджети слід тримати зарядженими та дотримуватися розумної економії електрики. Адже слід чекати продовження повітряних ударів з можливістю нових уражень енергетичних об'єктів.

comments powered by HyperComments