Повітряний удар росіяни спрямували по Одеській області

Понедельник, 25 марта 2024, 10:22
Вночі з 24 на 25 березня головною ціллю російського повітряного удару стала Одеська область та її енергетична інфраструктура.

Увечері 24 березня та вночі росіяни атакували саме Одеську область. Повітряна тривога була з 23:22 по 0:46.

Спочатку росіяни з літака тактичної авіації, з акваторії Чорного моря, намагаючись зашкодити роботі ППО, випустили по Одеській області протирадіолокаційну ракету Х-31П. Ракета втратила бойову спроможність в повітрі. Інформації про руйнування не надходила.

Далі ворог атакував кількома хвилями дронів типу "Shahed-131/136" з акваторії Чорного моря - було запущено 9 "шахедів"  з окупованого Криму. 
По 4 ударних БпЛА було збито на Одещині та Миколаївщині.

Однак уникнути влучань не вдалось.

Біля Одеси збитого дрона пошкодили енергетичний об’єкт та спричинили на ньому пожежу, через що було знеструмлено частину обласного центру та прилеглих населених пунктів. Пожежу ліквідовано. Однак в Одесі через це запроваджено режим екстрених відключень електроенергії, не працює міський електротранспорт.

В Миколаївській області ворог поцілив по енергетичному об’єкту, спалахнула пожежа, яку оперативно ліквідували вогнеборці. 

Ворожі дрони традиційно баражували серед житлових кварталів населених пунктів. Внаслідок падіння збитого "шахеду" в приватному секторі Миколаєва сталося руйнування двоповерхового житлового будинку, там також була пожежа, яку ліквідували фахівці ДСНС. Вибуховою хвилею побито кілька навколишніх будинків. За попередніми даними 11 людей отримали поранення, 2 госпіталізовано, іншим надано допомогу на місці.

Люди не постраждали.

comments powered by HyperComments