Коаліцію для підтримки бронетанкових сил України утворюють Польща і Німеччина

Вторник, 19 марта 2024, 12:25
Дві країни, які надали Україні загалом найбільше танків та іншої важкої бронетехніки, утворюють "бронетанкову" коаліцію.
Коаліцію для підтримки бронетанкових сил України утворюють Польща і Німеччина

Польща та Німеччина домовилися про створення коаліції бронетанкових засобів на підтримку України. До неї долучаться й інші європейські країни, повідомляє польське видання Wprost за підсумками зустрічі міністрів оборони обох держав.

За словами польського міністра оборони Владислава Косіняка-Камиша, до цієї коаліції приєднаються також Велика Британія, Швеція та Італія.

Саме Німеччина і Польща надали Україні найбільше танків, а також іншої важкої бронетехніки. Польща зосередилася на постачанні танків радянського стандарту, а також стала ремонтно-логістичною базою. А Німеччина надала чи не найбільше танків власного виробництва Leopard 1 і Leopard 2, а також проводить модернізацію для України цих танків від інших країн.

Обидва посадовці також домовилися про створення сил швидкого реагування у Європі. Вони почнуть діяти з липня цього року, а їх чисельність сягатиме 5 тисяч військових — по 2500 тисячі з Польщі та Німеччини.

Владислав Косіняк-Камиш також відкинув можливість замороження війни росії проти України. За його словами, замороження війни було б небезпечним, а ключовим питанням є перемога України.

Міністр оборони Польщі також наголосив, що його країна не розглядає можливості введення військ в Україну. За його словами, заяви французького президента Емманюеля Макрона «викликали дискусію».

comments powered by HyperComments