Одесу і Харків росіяни атакували дронами

Понедельник, 11 марта 2024, 11:07
Вночі 11 березня відбулася чергова повітряна атака дронами-камікадзе, основними цілями якої стали Одеса і Харків.

Вночі 11 березня росіяни знову атакували Україну дронами-камікадзе, яких вони запустили з традиційних локацій 25 одиниць.

На відміну від повітряних ударів у перші дні березня, цього разу атака відбувалася на кілька годин пізніше - не пізно увечері, а вночі. Загалом сили ППО змогли збити 15 дронів із 25 запущених - за даними Генштабу ЗСУ.

В Одесі і Одеській області повітряну тривогу оголосили о 2:30 ночі, вона тривала до 4-ї ранку. Бойова робота тривала півтори години. Підрозділи протиповітряної оборони відбивали атаки декількох хвиль "шахедів", що заходили з акваторії Чорного моря та складними маневрами між житлових та промислових кварталів ускладнювали роботу ППО. 

10 дронів типу "Shahed-131/136"  збиті над Одесою і Одеською областю. Ще 5 - збили над Харківською областю, за даними, відповідно, повітряних командувань "Південь" і "Схід".

На жаль, не вдалось уникнути влучань. В Одеському районі  уражено інфраструктурний об'єкт, пошкоджено адміністративні будівлі, виниклу пожежу оперативно ліквідовано. Ударною хвилею вибито скління приватних будинків навколо, уламками завдано руйнувань господарчим спорудам.

За попередніми даними люди не постраждали.

У Харкові зазнали пошкоджень 2 багатоквартирні будинки, будівля готелю, об‘єкт інфраструктури, а також будівля комунального закладу. Також пошкоджені 2 приватні автомобілі. Без постраждалих. 

comments powered by HyperComments