Одеса опинилася під ударом шахедів

Воскресенье, 10 марта 2024, 12:45
Вночі 10 березня росіяни атакували Україну дронами-камікадзе, Одеса стала однією з цілей удару.
Одеса опинилася під ударом шахедів
У ніч на 10 березня 2024 року російські окупанти ударили 4-ма зенітними керованими ракетами С-300 по Харківщині і Донеччині та 39 ударними БпЛА типу «Shahed» (райони пусків безпілотників – мис Чауда, Крим, Приморсько-Ахтарськ – рф.).
 
В результаті бойової роботи збито 35 «шахедів» у межах Кіровоградської, Миколаївської, Дніпропетровської, Черкаської, Одеської, Херсонської, Хмельницької, Вінницької, Київської та Житомирської областей.
 
Дрони летіли традиційними маршрутами із складними маневрами.
 
На півдні України підрозділи ППО в інтенсивному режимі понад 4,5 години відбивали масовану атаку дронів, які заходили і з акваторії моря, і з тимчасово окупованої частини Херсонщини.
 
20 БпЛА було знищено, з них 11 на Одещині, 6 на Миколаївщині, 2 на Херсонщині та ще 1 на Дніпропетровщині.
 
Ворог вкотре підступно спрямовував ударні безпілотники через житлові квартали та промислові райони населених пунктів, що ускладнювало роботу силам ППО.
 
Влучанням одного з дронів на промисловому об'єкті в Одеському районі пошкоджено будівлю. Виниклу пожежу рятувальники оперативно ліквідували. Люди не постраждали.
 
Влучанням на відкритій території Миколаївщини дрон-камікадзе пошкодив ЛЕП. Ведуться відновлювальні роботи.
 
Більшість цілей знищено силами та засобами мобільних вогневих груп Сил оборони України. Також до відбиття повітряного нападу залучалась винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, засоби РЕБ. 
comments powered by HyperComments