По території росії завдали потужного удару дронами

Суббота, 9 марта 2024, 13:13
Схоже, що час безкарних російських повітряних ударів по Україні минув остаточно. Так би мовити, у "відповідь" на останні удари по Одесі та іншим українським містам у перші дні березня вночі 9 березня дуже потужно "прилетіло" по різним об'єктам військового характеру на території самої російської педерації.

Уночі 9 березня у російському Таганрозі лунали вибухи. Влада росіян заявила про масовану атаку нібито українських безпілотників. У деяких російських медіа повідомлялося навіть про 47 дронів, що атакували Таганрог та його околиці Ціллю атаки міг бути місцевий авіаційний завод, де зокрема ремонтували літак А-50.

Офіційно влада Таганрога повідомила, що атаку відбила російська ППО, і визнала поранення лише одного працівника МНС, який брав участь у ліквідації наслідків. Військові блогери росіян вважають, що авіазавод був ціллю масованої атаки. У цехах заводу зокрема ремонтували літак ДРЛО А-50 - ймовірніше за все, той самий, який ще понад рік тому був пошкоджений дроном на авіабазі у білорусі. .

За нашими даними, у цей авіазавод "прилетіло" досить багато дронів, які влучили у декілька об'єктів на його території, спричинили пожежі. Але поки що прямих доказів не було оприлюднено - оскільки сам цей завод є режимним об'єктом, а вибухи від дронів з відносно невеликими боєголовками навряд чи могли спричинити масивні руйнування чи таку пожежу, яку було б видно здалеку.

На цьому авіазаводі виробляли літаки-амфібії під маркою "Бєрієв" Бє-200. Також там взялися за модернізацію літаків дальнього радіолокаційного дозору А50, які стояли без діла у неробочому стані - на його більш сучасну версію А50У. Поки що, за нашими даними на основі співставлення кількості літаків А50У, їх пошкоджень та втрат, можна зробити висновок, що з 5-6 наявних літаків цього типу залишився придатним до польотів лише один. І саме через відсутність у повітрі таких літаків росіяни не можуть координувати масштабні ракетні удари, не можуть координувати активні дії своєї тактичної авіації та коригувати удари дронів. І саме тому масштабних ракетних ударів немає вже понад місяць, а більшість запущених дронів - успішно збивається.

І ще раз акцентуємо увагу - ще з січня Україна почала системні удари дронів по об'єктам на території росії углиб до 1000 км та більше від кордону. За цей час постраждали кілька нафтопереробних заводів, портових нафтотерміналів, металургійні та військові заводи. Тобто, у розпорядженні України зараз є засоби, які дозволяють за певних умов завдавати росіянам дуже вразливі точкові удари по важливим об'єктам стратегічного значення. Завдяки цьому вдалося на певний час значно скоротити морський експорт нафти, скоротити виробництво ракет та виробництво дронів типу "шахед".

І це - тільки початок. Всі росіяни лише зараз починають відчувати на собі, що приніс до України обраний ними президентом путін, і що створений путіним образ "русскогомира" - тепер повертається до самої росії - щоб росіяни жили під сирени повітряних тривог та сиділи в укриттях під час ударів дронами чи чимось більш серйозним. І так вони будуть сидіти до тих пір, поки хоч один російський військовий залишиться в Україні не у вигляді полоненого чи вмісту чорного пластикового пакету.

comments powered by HyperComments