Литва надала Україні партію артилерійських боєприпасів

Пятница, 8 марта 2024, 16:16
Литва продовжує допомогу Україні та надає значну партію артилерійських боєприпасів.
Литва надала Україні партію артилерійських боєприпасів

7 березня Литва передала Україні новий пакет військової допомоги, до якого увійшли 155-мм артилерійські боєприпаси у великій, але неназваній кількості. Сьогодні озброєння вже надійшло в Україну.

Про це повідомив міністр оборони країни Арвідас Анушаускас. "Чергова партія артилерійських снарядів 155 мм сьогодні надійшла до ЗСУ", — наголосив очільник оборонного відомства країни.

До того ж У Міноброні Литви уточнили, що країна також сприяє обороні України активною підготовкою військового персоналу, лікуванням та реабілітацією поранених солдатів, консультаціями експертів, вкладами у фонди допомоги нашій країні. Зазначається, що литовська держава затвердила національний довгостроковий план допомоги Україні. "Ми надсилаємо ті поставки, в яких Україна зараз найбільше потребує. Ми їх чуємо і наша допомога продовжується", — наголосив Арвідас Анушаускас.  

Також декілька днів тому Литва долучилася до ініціативи Чехії щодо закупівлі для України боєприпасів за межами країн Європейського Союзу. Водночас не відомо, яку суму країна виділила на снаряди.

comments powered by HyperComments