Вночі росіяни атакували Одесу і Харків дронами-камікадзе (ВІДЕО)

Суббота, 2 марта 2024, 13:04
У ніч на 2 березня 2024 р. росіяни завдали повітряного удару дронами-камікадзе, основними цілями якого стали Одеса і Харків, де є руйнування, загиблі та поранені.
Вночі росіяни атакували Одесу і Харків дронами-камікадзе (ВІДЕО)

У ніч на 2 березня 2024 року противник атакував трьома керованими авіаційними ракетами Х-59/Х-35, які запустили з літаків тактичної авіації над окупованими частинами Херсонської і Донецької обл. та 17-ма ударними безпілотниками типу «Shahed» – райони пусків Приморсько-Ахтарськ – рф, Балаклея – Крим.

В результаті бойової роботи протиповітряною обороною знищено 14 «шахедів» у межах Одеської, Миколаївської, Запорізької, Харківської, Сумської, Дніпропетровської областей.

Після півночі  росіяни здійснили чергову терористичну атаку дронами-камікадзе типу "Shahed-131/136" по Одесі. Повітряна тривога у нас була з 0:37 до 1:43 ночі. У інших областях - тривога почалася раніше, адже до Харкова дрони летіли через Запорізьку та Дніпропетровську області.

8 ударних безпілотників ворог спрямував з акваторії Чорного моря на Одесу - як прямо з моря, так і обхідними курсами від Коблево і Затоки, після чого дрони залетіли углиб території Одеської області, розвернулися і пішли вже на Одесу. Протягом години підрозділи ППО в інтенсивному режимі відбивали цю атаку. 

Всі 8 цілей було збито - 4 над морем і 4 над містом.

Один з вже збитих дронів влучив у 9-ти поверховий панельний будинок спального району Одеси - у житловому масиві Котовського. Частина під'їзду з 18 квартир зруйнована. Наразі відомо про чотирьох загиблих. Також з-під завалів вдалося вивільнити чоловіка, він живий. За даними поліції відомо про 7 мешканців будинку, з якими немає зв'язку. Як заявив Генпрокурор Андрій Костін, безвісти зникли 12 людей, в тому числі 4 дітей. Є не менше 7 поранених. Є вірогідність додаткових руйнувань вже пошкодженого будинку.

Також є "приліт" у Харкові, за словами мера міста Терехова.

Тактика удару цього разу дещо відрізнялася від попередніх. Дрони на Одесу летіли не лише складними обхідними курсами, а й активно маневрували - тобто, або в них заздалегідь запрограмували зміни курсу, або росіяни змогли удосконалити їх і тепер можуть здійснювати керування під час останнього фрагменту польоту. Крім того, дрони летіли на дуже низькій висоті буквально між житловими будинками - все це для ускладнення чи навіть унеможливлення роботи ППО. 

Також ще у п’ятницю, 1-го березня, близько 09.00, на східному напрямку знищено ворожий винищувач-бомбардувальних Су-34, який намагався завдати удару по наших позиціях керованими авіабомбами. Таким чином, збито вже 346 російських літаків.

comments powered by HyperComments