Збито ще один літак радіолокаційного дозору А-50

Пятница, 23 февраля 2024, 21:24
У другій половині дня 23 лютого 2024 р. українські сили збили російський літак радіолокаційного дозору А-50 і ще один літак. Тепер у росіян майже не залишилося літаків з таким функціоналом.
Збито ще один літак радіолокаційного дозору А-50

У результаті спільної операції Головного управління розвідки Міністерства оборони України та Повітряних Сил ЗСУ над Азовським морем збили черговий цінний російський літак — А-50У.

Цей літак держава-агресор використовувала для дальнього радіолокаційного виявлення, управління та наведення для ударів по Україні ракетами зі стратегічної авіації.

Модифікація А-50У мала модернізований радіотехнічний комплекс для виявлення маловисотних та малопомітних повітряних цілей. 

Літаків А50 у модернізованому вигляді А50У на росії на початок війни було всього 5 штук. Немодернізованих - ще кілька одиниць, але загалом таких літаків, здатних піднятися у повітря, було не більше 11. Ті 5 відносно сучасних працювали дуже активно, один з них був згодом пошкоджений дроном на авіабазі Мачулищі у білорусі. І на кінець 2023 року кількість літаків А50 як тих, що були модернізовані і мали досить сучасне радіоелектронне обладнання, так і морально застарілих, але загалом справних, дорівнювала всього три штуки. Після знищення одного з них у січні літаків А-50 залишилося два, а тепер - лише один.

Різке падіння швидкості та висоти підбитого літака А-50У зафіксовано поблизу міста єйськ. А впав він і згорів в районі хутора Трудова Арменія, що у Краснодарському краї російської педерації.

Також росіяни повідомляють про падіння ще одного військового літака у Краснодарському краї.

comments powered by HyperComments