Одеса стала ціллю російського повітряного удару

Пятница, 23 февраля 2024, 09:35
22 лютого росія завдала комбінований повітряний удар по Одесі. Що відбувалося протягом дня?
Одеса стала ціллю російського повітряного удару

Спочатку ще вдень 22 лютого під час повітряної тривоги близько півдня росіяни підняли у повітря стратегічні бомбардувальники Ту-22, які підходили до пускових рубежів на північно-східному напрямку та на південному напрямку - у Чорному морі біля Криму. Але ракети вони не випускали - або намагалися "налякати", або робили спробу виявити характер і систему роботи ППО. 

Вже надвечір стало відомо про запуск групи ударних дронів-камікадзе з південного напрямку. 

Близько 21-ї години в Одеській області пролунала повітряна тривога - як раз в цей час перша група "шахедів" наближалася з моря. Також під час цієї тривоги не менше трьох бомбардувальників Ту-22 знову вийшли на пускові рубежі над Чорним морем біля Севастополя. І одну ракету вони таки випустили.

Загалом за даними командування Повітряних сил, У ніч на 23 лютого противник атакував 31 ударним БпЛА типу «Shahed», які запускали з районів Приморсько-Ахтарськ – рф., мис Чауда – Крим, трьома зенітними керованими ракетами С-300 (Донеччина), протирадіолокаційною ракетою Х-31П та двома крилатими ракетами Х-22 (акваторія Чорного моря).

Протиповітряною обороною знищено 23 ударних БпЛА в межах Одеської, Миколаївської, Полтавської, Дніпропетровської, Харківської областей. 9 з них збили над Одесою і Одеською областю. 

Один зі збитих ще над морем дронів, впавши на будівлю підприємства в прибережній зоні Одеси в районі Миколаївської дороги, спричинив руйнування і пожежу. З пошкодженої будівлі вдалось визволити охоронницю, вона не постраждала. Але під завалами знайшли тіла трьох загиблих.

Ракету Х-31П росіяни запустили у напрямку міста Чорноморськ з моря, її вибух десь над морем чули багато одеситів.

Ракету Х-22 з бомбардувальника було випущено у напрямку гирла Дунаю, де вона десь і впала, налякавши птахів і риб.

Також було пошкоджено багатоповерховий житловий будинок у Дніпрі.

comments powered by HyperComments