Ворог завдав ракетний удар по Україні

Четверг, 15 февраля 2024, 10:22
Вранці 15 лютого росіяни завдали комбінований повітряний удар із застосуванням ракет різних типів. Його головними цілями сталм Київ, Львів, Дніпропетровська і Хмельницька області.
Ворог завдав ракетний удар по Україні

У ніч з 14 на 15 лютого росіяни супротивник вкотре атакували Україну ракетами різного типу. Як звичайно, спочатку ми дізналися про зліт у повітря декількох стратегічних бомбардувальників Ту-95 - що означає неминучість удару.

Повітряну тривогу оголосили приблизно о 4:30 ранку після фіксації пусків ракет. У Одеській області тривога тривала до 7:05 ранку, в деяких інших - до 7:30.

Крилаті ракети Х-101/555 були запущені з чотирьох бортів Ту-95 із району Саратовської області росії.

Також зафіксували крилаті ракети "Калібр", попередньо запущені з акваторії Чорного моря, балістичні ракети С-300 та "Іскандер-М". Імовірно, були запущені ракети Х-59 із тактичної авіації. Найбільшу дистанцію близько 2000 км (з Саратовської області росії до Львівської області) частина ракет Х-101/555 подолала за 2 години польоту.

Всього було запущено 26 ракет, з яких - 12 крилатих авіаційних Х101, 2 морські крилаті ракети "Калібр", 6 "Іскандерів" та 2 С300 чи північнокорейських балістичних ракет, а також 4 крилаті авіаційних ракети Х50 з літаків тактичної авіації. Цікаво, що вже другу ніч поспіль не фіксувалося ударів дронами-"шахедами".

Загалом ППО збила 13 ракет, в тому числі - 8 крилатих.Х101, обидва "Калібри", 2 Х59 та один "Іскандер". Загальна ефективність ППО склала 50%, у сегменті крилатих ракет - 75%.

У Києві відпрацювала ППО, заявляється, що всі ракети, що летіли на столицю, були збиті, попадань і жертв немає.

У Львові підтвердили приліт – після тривоги там перекрили низку вулиць, у багатьох будинках повилітали вікна. Мер підтвердив приліт у об'єкт інфраструктури. Також постраждали будинки та будівля школи. За словами мера, місто атакували близько десяти ракет.

Вибухи пролунали на Дніпропетровщині, атаковані об'єкти інфраструктури, заявив голова ОВА.

На Хмельниччині також були прильоти. Влада підтвердила "пошкодження цивільних об'єктів".

comments powered by HyperComments