Яким був повітряний удар "шахедами" 30 січня

Вторник, 30 января 2024, 09:28
У ніч на 30 січня росіяни знову завдавали повітряний удар, а перед цим втратили літак над Чорним морем при спробі ракетного удару на Одеську область.

У ніч на 30 січня 2024 року ворог атакував з повітря, запустивши 35 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131» з трьох напрямків: Приморсько-Ахтарськ, Курськ – рф., Чауда  – Крим та двома зенітними керованими ракетами С-300 по Донеччині.

Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з ППО Сил оборони України знищено 15 ворожих БпЛА у межах Миколаївської, Сумської, Черкаської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Харківської, Херсонської та Київської областей.

В Одеській області повітряна тривога була оголошена через те, що частина дронів летіли "транзитом" з Миколаївської області і тривала понад дві години - приблизно з 22:20 по 0:30.

Частину ударних БпЛА ворог спрямував по прифронтових територіях, намагаючись уразити інфраструктуру паливно-енергетичного сектору, цивільні та військові об’єкти біля лінії фронту та державного кордону з рф. Саме тому відсоток не збитих дронів такий невеликий, коли було знищено менше половини "шахедів".

Також вдень 29 січня у Одеській області двічі оголошувалася повітряна тривога через ракетну небезпеку. Однак фактично Одеську область не обстрілювали, а під час другої з цих тривог стало відомо, що зник з радарів російський бомбардувальник Су-24 над Чорним морем неподалік від острова Зміїний. А вже сьогодні Генштаб ЗСУ вписав в статистику збитих російських літаків ще один, довівши їх кількість до 332. Таким чином, друга за останні місяці спроба російської авіації діяти біля острова Зміїний завершилася з передбачуваним результатом - літак було знищено.

comments powered by HyperComments