Франція надала Україні додаткові РЗЗВ

Пятница, 26 января 2024, 10:37
Франція передала Україні дві додаткові гусеничні установки РСЗВ, які можуть запускати керовані ракети типу HIMARS.
Франція надала Україні додаткові РЗЗВ

Франція передала Україні чотири реактивні системи залпового вогню LRU (lance-roquettes unitaire) – аналог американських MLRS M270. Про це в інтерв'ю пресслужбі міноборони Франції, опублікованому 25 січня, повідомив глава коаліції "Артилерія для України" генерал Жан-Мішель Гійотон.

"Франція має право очолити цю коаліцію з огляду на передане Україні артилерійське обладнання: приблизно 30 САУ CAESAR, тоді як у нас було лише 75, чотири LRU, гармати TRF1 і міномети калібру 120 мм", – зазначив Гійотон.

За перший рік повномасштабної війни Франція виділила Україні €2,7 млрд допомоги, з якої військової допомоги – €750 млн. Вона, зокрема, надала Україні САУ CAESAR, ЗРК Crotale, протитанкові ракетні комплекси, гаубиці, бронетранспортери VAB, боєприпаси, спорядження, зазначив телеканал France 24.

Про те, що на початку 2024 року (18 січня) у Франції розпочне роботу "коаліція артилерії" щодо посилення української армії, повідомляв у грудні 2023 року заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

Наразі відомо, що Франція виготовить 78 самохідних артилерійських установок CAESAR для ЗСУ,про що зазначив 18 січня міністр оборони країни Себастьян Лекорню.

comments powered by HyperComments