Франція очолила коаліцію країн, які забезпечують Україну артилерією

Пятница, 19 января 2024, 13:10
22 країни у Парижі домовилися про створення "артилерійської" коаліції для допомоги України із виробництвом артилерійських систем та боєприпасів. Очолює цю коаліцію Франція, яка є виробником та постачальником однією з найкращих артилерійських систем.
Франція очолила коаліцію країн, які забезпечують Україну артилерією

У Парижі відбулось відкриття Коаліції артилерії для України, повідомляє пресслужба Міноборони. При створенні міжнародної Коаліції артилерії були присутні представники 22 країн. Українську делегацію очолював заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

Під час першого засідання представники країн-учасниць виробили спільну позицію щодо забезпечення потреб Збройних Сил України у певних зразках артилерійського озброєння. За словами Гаврилюка, у Парижі обговорювали термінові потреби ЗСУ у боєприпасах, артилерійських системах, їх модернізації, ремонті та навчанні розрахунків.

Генерал додав, що Україна зацікавлена як у закупівлі сучасних артилерійських систем, так і розгортанні виробництва окремих зразків на території України. Він наголосив, що отримані раніше партнери артилерійські установки продемонстрували високу ефективність у боях із російськими окупантами.

Ініціатива передбачає постачання Україні 78 нових артилерійських установок Caesar, виготовлених у 2024 році. Очікується, що кожна з країн-учасниць коаліції зробить свій внесок у фінансування проекту.

comments powered by HyperComments