Німеччина майже вдвічі збільшує обсяги допомоги Україні

Среда, 17 января 2024, 13:23
Уряд Німеччини виділить на військову підтримку України 2024 року понад 7 млрд євро, а не 4 млрд, як планувалося раніше.
Німеччина майже вдвічі збільшує обсяги допомоги Україні

У 2024 році Німеччина надасть Україні оборонну допомогу на суму в понад 7 мільярдів євро.. Про це заявив у соціальній мережі Х канцлер Німеччини Олаф Шольц.

"Президент Байден і я погодилися: ми хочемо продовжувати надавати Україні фінансову, гуманітарну та військову підтримку. Сьогодні я розмовляв з президентом США телефоном. У 2024 році Німеччина надасть військові товари на суму в понад сім мільярдів євро", — заявив Шольц.

Раніше Олаф Шольц заявив, що Україна неодмінно отримає 50 млрд євро, незалежно від позиції угорського прем'єра Орбана.

Одночасно Німеччина оголосила про надання нової військової допомоги Україні, до якої зокрема входять боєприпаси для танків, дрони-розвідники та термінали зв’язку. Про це у середу, 17 січня, повідомили у пресрелізі на сайті уряду країни.

За інформацією у пресслужбі, до нового пакета військової допомоги увійшли боєкомплекти для основного бойового танка Leopard 1, вісім бронетранспортерів та матеріали для знешкодження вибухових боєприпасів.

Крім того, Німеччина передасть українській армії 30 бойових машин піхоти Marder, 15 самохідних зенітних установок Gepard та 25 безпілотників-розвідників RQ-35 HEIDRUN. Також у списку від партнерів є й 50 терміналів зв’язку SatCom, 5 автомобілів для прикордонної служби та 16 вантажівок Zetros.

comments powered by HyperComments